'Güç Yüzükleri' Kadrosundan Açıklama: 'Tolkien Çok Kültürlü Bir Dünya Yarattı'

TAKİP ET

Amazon Prime'da yayımlanmaya başlanan Güç Yüzükleri dizisinin oyuncuları, dizinin oyuncularını hedef aldığını iddia ettikleri ırkçılığa karşı açıklama yaptı.

Fantastik evren Orta Dünya'nın yaratıcısı J.R.R. Tolkien'in bıraktıklarına acımasızca saldıran ve buna karşı çıkanları da "ırkçılık" ile suçlayan Güç Yüzükleri dizisinin oyuncu kadrosu bir açıklama yaptı.

Eserlerinde yarattığı ırklara dair en ince ayrıntıları dahi tarif eden bir kalem olan Tolkien'in Orta Dünya'sında güncel politik görüşlerine göre değişiklikler yaparak bir senaryo hazırlayan Amazon senaristleri, zenci Elf ve Cüce gibi eserin aslında yer almayan unsurlar yaratmış ve bu durum Orta Dünya hayranlarının eleştirilerine neden olmuştu.

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Zenci Hobbit Olacak

"Orta Dünya da Tamamen Beyaz Değil"

Tolkien'in eserlerinin aslına saygı duyulmamasını eleştiren hayranları ırkçılıkla suçlayan Güç Yüzükleri kadrosu, "Siyah oyucu arkadaşlarımızın her gün maruz kaldığı acımasız ırkçılık, tehdit, taciz ve istismara karşı mutlak dayanışma içinde olduklarını" duyurdu.

Tolkien'in çok kültürlü bir dünya yarattığı belirtilen açıklamada "J.R.R. Tolkien, doğası gereği çok kültürlü bir dünya yarattı. Farklı ırk ve kültürlerden gelen özgür insanların, kötülüğün güçlerini yenmek için kardeşlik içinde bir araya geldiği bir dünya. Güç Yüzükleri de bunu yansıtıyor. Dünyamız hiçbir zaman tamamen beyaz olmadı, Orta Dünya da tamamen beyaz değil. Beyaz ırk dışındaki ırklar da Orta Dünya'ya aittir ve burada kalmaya devam edeceklerdir" denildi.

güç yüzükleri Yüzüklerin Efendisi tolkien j.r.r. tolkien açıklama çok kültürlü bir dünya yarattı