Gülistan Doku Davasına Bakan Savcı Ferhat Akıl'ın Bulunduğu Araç Şarampole Yuvarlandı

TAKİP ET

Gülistan Doku davasına bakan Tunceli Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl'ın bulunduğu araç Tunceli'de şarampole yuvarlandı.

10 Nisan gecesi Hozat-Pertek kara yolunun KAyışoğlu mevkiinde meydana gelen kazada Tunceli Barosu'na kayıtlı avukat Arif Yıldız'ın direksiyonunda bulunduğu otomobil kontrolden çıktı.

Şarampole yuvarlanan araçta sürücünün yanı sıra Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Emre Küçükbaşol ve Gülistan Doku davasına bakan Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl'ın da bulunduğu öğrenildi.

Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından Hozat İlçe Entegre Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar burada tedavi altına alındı. Ağır yaralı Arif Yıldız askeri helikopterle, diğer yaralılar ambulanslarla Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Arif Yıldız'ın durumunun kritik olduğu, diğer yaralıların tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.

Savcı ve hakimlerin koruma olmaksızın il merkezlerinden ilçe merkezlerine gitmelerine izin verilmemesine ve böyle bir seyahat gerektiği durumda askeri yetkililerin jandarma ekiplerine yolda güvenlik önlemi alınması talimatı vermesi gerekmesine rağmen savcı ve hakimin koruma olmadan yola çıktıkları belirlendi.

gülistan doku savcı ferhat akıl arif yıldız avukat mahkeme başkanı emre küçükbaşol şarampole