Gültekin Uysal: Ev Sahibim Afgan, İstanbul'da Çok Sayıda Evi Varmış

TAKİP ET

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuştu.

"Yoğun göç altındayız. Bunların arasında gerçekte kimler var bilinmez. Ama cadı avı gibi Suriyeli avı da yapmak olmaz. Küçük bir kıvılcım büyük bir sorun yaratabilir" diyen Gültekin Uysal, "Ev sahibim Afgan, üstelik İstanbul’da çok sayıda evi varmış" diye konuştu.

Sığınmacılara Türkçe öğretilmesi gerektiğini belirten Uysal, "Bazen itiliyorlar, eleştiriliyorlar diye öfke duyuyorlar. Buna acil bir çözüm bulunmalı. Türkiye, Suriyelileri burada tutarak bir defa Suriye’nin demografik yapısını bozuyor. Kayıtdışı bir çalışma alanı oluştu. Konut üzerinden vatandaşlık satılması ise bizi incitiyor" dedi.

"Suriyelilerin Geri Dönmesi İçin İklim Değişmeli"

Bugüne AKP'nin yanlış Suriye politikası nedeniyle gelindiğini belirten Uysal, Moskova ve Tahran değil doğrudan Şam rejimi ile ilişki kurması gerektiğini vurguladı.

"Suriyelilerin geri dönmesi için iklim değişikliğine ihtiyaç var" diyen Uysal, "İktidar değişmeli. Suriyeli kadar Afgan, Iraklı başka ülkelerden de kontrolsüz bir göç dalgasının altındayız. AKP mülteciler üzerinden Batı ile ilişkisini sınırladı. Batı, Türkiye’ye mülteci kampı diye bakıyor" ifadelerini kullandı.

"Adayı Kadrosuyla Türk Halkının Önüne Koymalıyız"

Altılı masa olarak güçlü bir adayla yürütme ve TBMM'de çoğunluğu elde etme hedefinde olmaları gerektiğini belirten Uysal, "Seçimden önce adayı, kadrosuyla Türk halkının önüne koymalıyız" dedi.

Düşük profilli bir aday çıkarılamayacağını ve bir liderin aday olması gerektiğini belirten Uysal, Hande Fırat'ın bu ismin Kılıçdaroğlu mu olduğuna yönelik sorusuna "Bu mücadelede bu noktaya gelindiyse en büyük emek Kemal Bey’indir. Niçin Kemal Bey olmasın? Niçin Meral Hanım olmasın? Masanın önceliği bence güçlü aday ve kadro ile yürütmeye talip olmaktır" diye konuştu.

Devri Sabık: Hesap Sormayıp Madalya mı Takalım?

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ni rahatsız eden aday açıklamasının hatırlatılması üzerine Uysal, "İddialar, olaylar, vakalar var. Hesabının sorulması gerekir. Hesap sormayıp madalya mı takalım? Bu ülkede önce sınav soruları çalındı. Şimdi mülakat yöntemiyle hak, hukuk çalınıyor. TÜİK rakamlarına kimse itibar etmiyor" dedi.

Kasım ayında erken seçim beklediğini belirten Uysal, mevcut ekonomik tabloyu sürdürülebilir görmediğini belirterek "Karşıtlık sona ermeli. Orta sınıf endişeli. Temel hedefimiz bu karşıtlığa son verip endişeleri gidermek. Ülkenin yetişmiş gücü burada yaşamak istemiyor. İnsanlar bankalardan paralarını çekiyor. Zenginler yurtdışına gönderiyor. Oysa hukuk, bürokratik öngörülebilirlik, güven ve istikrar işlese, her şeyden önce Türkiye’nin kendi sermayesi ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.

demokrat parti gültekin uysal ev sahibim afgan afganistanlı istanbul çok sayıda evi varmış aday millet ittifakı altılı masa