Gültekin Uysal: Tarikatları Kapatmak Çözüm Değil

TAKİP ET

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, BirGün yazarı Timur Soykan'ın ortaya çıkardığı 6 yaşındaki H.K.G.'nin istismar edilmesi skandalının ardından başlayan tartışmalara ilişkin konuştu

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TV 100'de yayınlanan Yüzler Kulübü programında gündemi değerlendirdi.

Uysal, BirGün yazarı Timur Soykan'ın İsmailağa örgütüne bağlı mürteci Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki H.K.G.'yi Kadir İstekli ile 'evlendirmesi' ve H.K.G.'nin uzun yıllar istismara maruz bırakıldığı skandalını ortaya çıkarmasının ardından başlayan 'tarikat' tartışmalarına değindi.

“İktidara geldiğinizde tarikatlara bakış açınız nasıl olacak?” sorusuna Gültekin Uysal, “Bizim çizgimiz açık ve şeffaf. Bu dini örgütlü alanda maalesef bu tür suistimaller yeni değil. Pek çok vaka yaşadık. Bu milletin çocukları çalındı. Buna münferit bir hadise olarak bakamayız. Böyle bir sonuç üretecek mekanizmaya devlet olarak siz sessiz kalabilir misiniz? Buna bir refleks üretmeniz lazım. Cemaatler, tarikatlar, dini örgütlenmeler elbette temel perspektifimizde bu tür suistimallere karşı süratle net çizgilerin çizilmesi gerektiği kanaatindeyiz. En nihayetinde gördük ki devleti ele geçirmek gibi bir hedefe yönelen örgütlenme düzeylerine gelmişler” ifadeleriyle yanıt verdi.

Tarikatların kapatılmasının çözüm olmayacağını ileri süren Uysal, "Kapatmakla çözüm bulamazsınız. Bütün bu alanlar çok yüzde yüz kontrol altına alabileceğiniz bir alan değil. Dini eğitimden başlayarak Türkiye’de değiştirmek, dönüştürmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Gültekin Uysal tarikatlar hiranur vakfı ismailağa ismailağa cemaati ismailağa tarikatı