Gültekin Uysal Tek Adaylı Kongrede Yeniden Genel Başkan Seçildi

TAKİP ET

Gültekin Uysal, Demokrat Parti'nin 14. Olağan Büyük Kongresi'nde tek aday olarak tüm geçerli oyları aldı.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen Demokrat Parti (DP) 14. Olağan Büyük Kongresi'nde mevcut Genel Başkan Gültekin Uysal, tek aday olarak seçime girdi.

Birçok partili ve STK temsilcilerinin katıldığı kongrede halk oyunları ekibi gösteri yaparken STK'lardan ve diğer bazı siyasi partilerden gelen mesajlar Kongre'ye okundu.

Kongre'de Divan Heyeti seçimi sonrasında sert bir konuşma yapan Genel Başkan Gültekin Uysal, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomi yönetimini yerden yere vurdu.

AKP'nin bilhassa tarım olmak üzere ekonomi politikarıyla bazı kesimlerin zenginleştiğini ancak halkın ekonnomik durumunun kötüye gittiğini belirten Uysal, Türkiye'nin Erdoğan'ın politikasıyla krize girdiğini söyledi.

Demokrat Parti'nin Türkiye'yi düze çıkaracak kadrolara sahip olduğunu belirten Uysal, "Öyleyse kalkın demokratlar, kaldırın başınızı göklere, bu ülkede umut var. Kalkın demokratlar bizde azim var kararlılık var. Kaldırın imanınızla, kaldırın heyecanınızla, bir kez daha kaldırın bu ülkeyi ayağa. Kaldırın yasakları, kaldırın yolsuzlukları, kaldırın yoksulluğu. Burada Bayar var, Menderes var, Demirel var, Özal var. Bu ülkede hala ve her daim Demokrat Parti var" diye konuştu.

801 delegeli Genel Başkanlık seçiminde Uysal, 798 geçerli oyun tamamını aldı.

gültekin uysal demokrat parti genel başkan seçildi kongre olağan