'Gün Doğmadan İşe Gidenler Ülkesi'nde Trafik Yoğunluğu

TAKİP ET

Güneş doğmadan işe, okula gidilen Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yaşandı.

Güneş doğmadan işe ve okula gitmek üzere yola çıkan Türk vatandaşları, trafik yoğunluğuna takıldı. Çin Virüsü salgını nedeniyle yüz yüze eğitime geçilmişti.

15 Kasım'da başlayan 7 günlük ara tatilin de bugün itibarıyla sona ermesinin de etkisiyle İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Trafik yoğunluğu özellikle E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu'nda görülüyor. E-5 Karayolu Halıcıoğlu mevkiinde kaydedilen görüntüler yaşanan trafik yoğunluğunu gözler önüne serdi.

Bakanlar Kurulu'nun 2016 yılında aldığı kararla birlikte kış-yaz saati uygulaması kaldırıldı ve sabit yaz saati uygulamasına geçildi. Ancak kış aylarında olduğumuz bu günlerde çalışan ve eğitim alan nüfusun büyük çoğunluğunun uyandığı ve işe, okula gittiği saatlerde güneş doğmamış oluyor.

Geçtiğimiz günlerde bu duruma tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir an önce sabit saat uygulamasından vazgeçilmeli, yaz/kış saatine geçilmeli. Hiçbir tasarrufa yol açmadığı gibi vatandaşların güne karanlıkta başlamalarına, çocukların okula karanlıkta gitmesine, milli maçları izlemek için bile gece yarılarına kadar beklemek gerekiyor" şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

'Gün Doğmadan İşe Gidenler Ülkesi'nde Trafik Yoğunluğu