Günde 7 Hekim Yurt Dışına Çıkmak İçin Sicil Belgesi Alıyor

TAKİP ET

Türk Tabipleri Birliği, günde 7 hekimin yurt dışına çıkmak için sicil belgesi aldığını duyurdu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, günde 7 hekimin TTB'den yurt dışına çıkmak için sicil belgesi aldığını belirttiği açıklamasında "Bu sayı 2022 Mart ayında 213 ile rekor kırdı. Nisan ayında bu sayı 214 oldu. Geçtiğimiz yıl 1405 hekim yurtdışına çıkmıştı. Yıl sonunda 2500 olması bekleniyor. Bunların yüzde 55’i uzman hekim. Bu sayılar sadece yurtdışına göç edenler. Özel sektöre geçenleri sayamıyoruz. O sayıyı sadece Sağlık Bakanlığı biliyor" dedi.

Hekim istifalarının bilhassa sahil kesimlerinde yoğunlaştığını belirten Bulut, bunun gerekçesi olarak "Rotasyon ile görevlendirilen hekim arkadaşların gidecekleri yerde konaklama imkanları yok. Konaklama ücretleri çok pahalı. İnsanlar belirli bir yaşa geldiklerinde sahil kesimlerine gitmek isterlerdi. Şimdi bir telefon mesajı ile görevlendiriliyor. Eskiden kamu yerleri mevcuttu. Onlar da satıldığı için gecelik 500 TL konaklama ücreti ödeyemiyorlar" diye konuştu.

Hekimlerin bir iki günlük değil, 3 aylığına görevlendirildiğini belirten Bulut, "Aileler parçalanıyor. Eşi Adana’da kendisi İstanbul’da görevlendiriliyor. Aile bizi Adana’da birleştirin diyor, Kütahya öneri olarak sunuluyor. Sağlık Bakanlığı hekimleri köle olarak görüyor. Bu son derece hatalı bir tutum. Parçalanmış yüzlerce doktor ailesi var. Bize her gün hekim arkadaşlarımızdan telefonlar geliyor" ifadelerini kullandı.

29 Mayıs Pazar günü hekimler Ankara'da "Emek Bizim, Söz Bizim, Sağlık Hepimizin" adlı mitingde bir araya gelecek.

günde 7 hekim yurt dışına çıkmak için sicil belgesi alıyor türk tabipleri birliği