Güneşlenmek Koronavirüse Karşı Etkili

TAKİP ET

İskoçya'da yapılan bir araştırmada, güneşlenmenin koronavirüsüne karşı korunmada bir etken olabileceği sonucuna varıldı.

Koronavirüs hayatımıza girdiğinden beri süren 'koronavirüsten korunma yolları' konulu araştırmalar hayatımızda yer alıyor. Söz konusu alandaki son araştırmalardan biri İskoçya’nın Edinburgh Üniversitesi’nde yürütüldü. Üniversitede yürütülen çalışmada, güneşlenmenin koronavirüse karşı koruyucu etkisi olduğu öne sürüldü.

Güneşten gelen ultraviyole (UV) ışınların, virüsün yayılmasını önleyen kimyasalların salgılanmasını sağladığı belirtilen araştırmada yer alan ekipten Dr. Richard Weller, “Covid-19’la ilgili halen bilmediğimiz çok fazla şey var. Bu çalışmada elde ettiğimiz ön sonuçlar, güneş ışığının ortaya çıkardığı kimyasalların ölüm riskini azalttığını gösteriyor” dedi.

Araştırmada yer alan Prof. Dr. Chris Dibben ise güneşli bölgelerdeki ölüm oranlarının diğer yerlere kıyasla daha düşük olduğunu savundu. Dibben, “Mevsimler ve Covid-19’dan ölüm oranları arasındaki ilişki oldukça çarpıcı” ifadelerini kullandı.

Güneşlenme sırasında UV ışınlarının deri üzerinde nitrik oksit salınımı ortaya çıkardığını, bunun da virüsün yayılmasının önüne geçtiğini aktaran uzmanlar araştırmaların geliştirilmesi sonrası virüse karşı ışık tedavilerinin önem kazanabileceğini söyledi.

Dr. Weller, UV ışınlarına fazla maruz kalmanın zararlı olduğunu ve virüse karşı korunma düşünüldüğünde bu durumun bir üst sınırı olması gerektiğinin altını çizdi.

iskoçya araştırma koronavirüs güneşlenme etkili ultraviyole