Güney Afrika'da Kurtadam Paniği

TAKİP ET

Güney Afrika'da bir köyde, bir adamın parçalanmış cesedinin bulunması halkın "kurtadam" paniğine kapılmasına neden oldu.

Kayıp Rıhtım'ın aktardığına göre Güney Afrika'nın Kwaqongqota köyünde, Diesel Michael Makambi adlı adamın parçalanmış cesedinin Buffalo Nehri yanında bulunması, halkta kurtadam paniği yarattı. Cesedin bulunması, köydeki eski söylencelerin gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Makambi’ni ailesi ise bu iddiaları kınıyor.

Aile Pitbull Saldırısı Diyor

Geçen ay Buffalo Nehri yakınlarında 59 yaşındaki Diesel Michael Makambi’ni ölü bulunmasının ardından Güney Afrika köyü Kwaqongqota’da kurtadam efsanesi gün yüzüne çıktı. Yerel halk Makambi'nin vücudunun ısırık izleriyle kaplı olmasından dolayı olayın bir “kurtadam saldırısı” olduğunu ileri sürdü. Makambi’nin ailesi ise söylentileri yalanlayarak gerçeğin bir “pitbull saldırısı” olduğunu açıkladı.

Vücudu ısırık izleriyle kaplı şekilde bulunan adamın ardından yerel halk bir kurtadamın serbestçe köyde dolaştığından endişelenmeye başladı.

Polis de Aileyle Aynı Fikirde

Doğu Cape polisi de olayın pitbull saldırısı olduğunu düşünüyor. Tanıklara göre adam vahşi köpeklerin saldırısına uğradıktan sona nehir kenarında hayatını kaybetti.

Açıklamalar Halkı Kurtadam Fikrinden Döndürmedi

Hem polisin hem de Makambi’nin ailesinin açıklamalarına rağmen köy halkı kurtadam iddialarından vazgeçmedi. Kwaqongqota köylüleri sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda halkın dikkatli olmasına yönelik paylaşım yapmaya devam ediyor.

Kurtadam Yakalanana Kadar Koşmayın Uyarısı

Qonce adlı bir koşu kulübü de üyelerine kurtadam yakalanana ya da öldürülene kadar bölge yakınlarında koşmamaları konusunda uyarıda  bulundu. İnternette paylaşılan bir başka gönderide ise bir kurdun karakteristik özelliklerini gösteren bir adamın eskizi yer aldı.

Makambi'nin Annesi Konuştu

Makambi’nin 96 yaşındaki annesi Nongenile Liziwe Makambi, Güney Afrika merkezli haber sitesi News24’a açıklamalarda bulundu. Yaşlı kadın, oğlunun üç köpeğin saldırısına uğradığını ve yardım için haber yolladığını kaydetti.

“Bir kadının, oğlumun köpeklerin saldırısına uğradığını gördüğünü ve yardım için çığlık attığını öğrendik. Ama çocuklar oraya vardığında her şey için çok geç olmuştu. Köpekler oğlumu paramparça yaptı.”

Polis Cinayet Dosyası Açtı

Yerel polisin, ölüm için “cinayet dosyası” açması ise dikkat çekti.. Öte taraftan yerel meclis üyesi Kholiwe Faku, köy sakinlerine kurtadam efsanelerini yaymayı bırakma çağrısında bulundu. Faku, “İnsanlar bir ailenin yas tuttuğunu anlamalı. Bu nedenle söylediğimiz şeyler konusunda çok hassas olmalıyız.” dedi.

Kurtadam efsaneleri dolunay sırasında yarı kurt yarı insan formunda vahşi bir yaratığa dönüşen varlıkları konu alıyor.

kurt adam panik güney afrika makambi efsane söylence