Güney Azerbaycan Türklüğüne Türkiye Türkçesi Öğretme Projesi: Anadilim 2020

TAKİP ET

Mollaların en temel insan haklarının başında gelen anadilde eğitim hakkının önüne koyduğu engelleri Türk dünyası dayanışması birer birer aşıyor. Anadilim 2020 adıyla başlatılan projeye çok sayıda Güney Azerybaycan Türkü ilgi gösteriyor.

Molla Rejimi'nin hüküm sürdüğü Türk yurdu Güney Azerbaycan'da yaşayan Türklere Türkiye Türkçesi öğretmek amacıyla dikkat çeken bir proje başlatıldı.

'Anadilim 2020' adını taşıyan projeye Güney Azerbaycan Türkleri tarafından kısa sürede yoğun ilgi gösterildi.

Sosyal medya üzerinden yüklenen videolarla ilerleyen projeyi takip eden bir Güney Azerbaycan Türkü, bir teşekkür notu kaleme aldı. "Türk dilinde medrese, olmalıdır herkese" sloganıyla sonlandırılan o not: 

İşgalci Mollaların en temel insan haklarının başında gelen anadilde eğitimin önüne koyduğu engelleri aşan 'Anadilim 2020' projesi, beklendiği şekilde İran'da hoş karşılanmadı. Rejimin sansür ve denetim mekanizmasının kontrolündeki medyada eleştiri ve iftira oklarının hedefi haline getirilen projenin düzenleyicileri hakkında da araştırma yapıldığı öğrenildi.

Güney Azerbaycan Türkü aktivistler ve basın mensupları, Rejimin büyük tepki gösterdiği projenin düzenleyicilerinin kimliklerini araştırdığını kaydetti.

güney azerbaycan güney azerbaycan türklüğü türkiye türkçesi türkçe enver zarif proje iran türklüğü dil öğrenimi dil öğretme seferberliği ana dilim 2020