Güney Azerbaycan Türkü Dava Adamı Cavadbeyli Erdoğan'a Seslendi

TAKİP ET

Milyonlarca sığınmacıya kapılarını açan ve on binlercesine vatandaşlık veren Türkiye'nin 2018 yılında aylarca gözaltında tuttuğu ve ardında ev hapsine mahkum ettiği Güney Azerbaycan Türkü Rahim Cavadbeyli, yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Güney Azerbaycan Türkü yazar ve araştırmacı Rahim Cavadbeyli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla yaşadığı pasaport sorununa isyan etti. Cavadbeyli, "18 yıldır Pasaportsuz yaşamaktayım. Yetmez mi? Serbet ve yasal şekilde yaşamak benim de hakkım" Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sözleriyle seslendi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'nin "2 yıl önce bugün TBMM GenelKurulu’da konuyu İYİ Parti olarak dile getirip sahip çıkmıştık. Suriyelilere her türlü bahaneyle vatandaşlık verilirken, Tebriz ????????????????’ü Rahim Cavadbeyli kandaşımızın talebine nerdeyse 10 yıldır olumlu cevap verilmiyor. Ülkemde Türk olmak mı suç" şeklindeki sosyal medya paylaşımı alıntılayan Cavadbeyli, Bahşi'nin işaret ettiği süreçte yaşadıklarını, ardından da durumunda hiçbir değişikliğe gidilmediği bilgisini paylaştı.

Cavadbeyli'nin konuya ilişkin söz konusu açıklamaları şöyle:

"Degerli MV. Feridun Bahşi beyefendi iyi ki duymayanlara hatırlarmışlar... 2 Ağustos 2018'den itibaren 6 ay göz altı, ardınca da 20 aydır tabiri caizse ev hapsi durumum hala devam ediyor! Hâlâ net bir şekilde böyle bir duruma mahkum edilmenin hukuki nedenini öğrenmiş değilim!

Göz altı dönemi arkamda Duracağını umduğum Sn. Devlet Bahçeli ve değerli MHP TBMM Grubu ilk 5 gün sonrası sessizliği seçmiştir. Hala aşağı yukarı değişen bir şey yok maalesef...

Sessiz kalınmanın tercih edildiği bir ortamda Meral Akşener hanımefendi başta olmakla İYİ Partililer Feridun Bahşi, Yavuz Ağıralioğlu, Orhan Çakırlar, İsmail Koncuk ve diğer birçok değerli kardeşlerimiz işi benimsediler... Sorun çözülmemiş olsa da arkamda durdukları için Teşekkürler

Tabii bunu da söylemem gerekiyor ki ilk bir hattada bir çok MHP ve AKP'li Milliyetçi arkadaşlarımız bizi yalnız bırakmadılar ve bir çoğuda sonunda kadar bizi desteklediler... Yanımızda olan bütün can kardeşlerimden teşekkür ederim Olup olmayan bütün dostlar sağ olsun!

Bu durumun ne zamana kadar devam edeceği bile bilinmemektedir! Burada yasal şekil de kalmam mümkün olacak mı yoksa yurdışına mi gönderileceğim hiç bilmiyorum! Böyle bir duruma mahkum edilmenin arkasında neyin durduğunu az çok tahmin ediyoruz. Ancak böyle yürümez!

Değerli büyüğüm hürmetli Recep Tayyip Erdoğan benim bir Türk dava odamı olarak burada yasal bir şekilde yaşamak hakkım yok mu?! Bu meseleye adil bir çözüm temenni ederim! 18 yıldır Pasaportsuz yaşamaktayım Yetmez mi? Serbet ve yasal şekilde yaşamak benim de hakkım!"

rahim cavadbeyli rahim cevadbeyli güney azerbaycan türkü recep tayyip erdoğan akp suriyeli iyi parti feridun bahşi