Güney Azerbaycan Türkü Hemzezade, Antalya'dan Karabağ'a Pedal Çeviriyor

TAKİP ET

Türkiye'de öğrenci olan Tebrizli Ali Hemzezade, Güney Azerbaycan'ı tanıtmak ve Karabağ'ın Azerbaycan tarafından azat edilmesini kutlamak amacıyla Antalya'dan Karabağ'a bisiklet sürecek.

Akdeniz Üniversitesi Kamu Hukuku alanında doktora yapan Güney Azerbaycan Türkü Ali Hemzezade, Karabağ'ın kurtuluşunu kutlamak ve Güney Azerbaycan'ı tanıtmak amacıyla bisikletiyle Antalya'dan Karabağ'a pedal çeviriyor.

21 Temmuz'da Antalya'dan yola çıkan Hemzezade, Ankara'ya ulaşmış durumda. Ülkemizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kabri Anıtkabir'i ve Azerbaycan'ın kurucusu Mehmet Emin Resulzade'nin mezarını ziyaret eden Hemzezade, yolculuğu esnasında yapılan yardımlarla, Güney Azerbaycanlı çocukların Türkçe öğrenmesine katkı sunmak amacıyla kitaplar alacağını dile getirdi.

Aykırı'ya konuşan Hemzezade, şunları söyledi:

“Bu yolculuğunun esas amacı Karabağ'ın azadlığıdır aynı zamanda yolculuk sürecinde Türkiye, Azerbaycan ve Güney Azerbaycan simgesi olarak Türk dünyasının en çok Türk taraftarı olan takımı Tractor'un bayrağını taşımakla Güney Azerbaycan Türklerini ise dünyaya tanıtmak istiyorum. 

Yolculuk sırasında yapılan yardımlarla Güney Azerbaycan ve İran'ın başka bölgelerinde Türk olmalarına rağmen Türkçe eğitimden mahrum kalan insanlara, Türkçe kitap hediye edeceğim ve yardımın bir kısmıyla da Karabağ savaşında şehit olanların ailelerine bağışlayacağım.”

güney azerbaycan karabağ tanıtmak amacıyla pedal çeviriyor bisiklet sürüyor bisiklet ali hemzezade ali hamzehzadeh türk bağımsızlık