Güney Azerbaycan'da Cuma Günü Karabağ Mitingleri Düzenlenecek

TAKİP ET

İşgalci Ermenistan'a karşı Karabağ'ı azatlığına kavuşturmak için geniş kapsamlı bir harekat gerçekleştiren Azerbaycan ordusuna destek olmak amacıyla Güney Azerbaycan Türkleri mitingler düzenleyecek.

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki Türk topraklarını kurtarmak amacıyla yürüttüğü karşı harekata destek olmak amacıyla Güney Azerbaycan Türkleri bir kez daha meydanlara akın edecek.

Cuma günü Tebriz saati ile 17.00'de Tebriz, Erdebil, Urmiye ve Zencan'ın yanı sıra Tahran'da da "Karabağ'a ve Azerbaycan ordusuna destek" adıyla mitingler düzenlenecek.

Mitingler için çeşitli hazırlıklar yapan milli aktivistler, hazırladıkları duyurular ve afişlerle Türkleri mitinglere davet ediyor.

İlk Mitingde 11 Kişi Gözaltına Alınmıştı

Güney Azerbaycan Türkleri ilk olarak işgal altındaki birçok köyün azat edildiği haberinin duyulduğu 29 Eylül Salı günü Erdebil'de meydanlara koşmuştu. Ancak Ermenistan'a desteğini esirgemediğine ilişkin çok sayıda iddia ortaya atılan İran'daki Molla Rejiminin talimatıyla güvenlik güçleri, Karabağ için toplanan Türklere sert müdahalede bulunmuş ve yaşanan olaylarda 11 Güney Azerbaycan Türkü gözaltına alınmıştı.

güney azerbaycan iran ermenistan azerbaycan karabağ'a destek mitingi azerbaycan ordusuna destek tebriz urmiye milli aktivistler zencan erdebil tahran