Güney Azerbaycanlı Türk Milliyetçisi Abbas Lisani Hapisten Çıktı, Sürgün Cezasına Rağmen Erdebil'e Döndü

TAKİP ET

Güney Azerbaycan'da, faşist molla rejimine karşı direnişin sembolü haline gelen milliyetçi aktivist Abbas (Bey) Lisani, 2019'dan beri tutsak edildiği Erdebil'deki hapishaneden serbest bırakıldı. Memleketi olan Erdebil'e dönmemek şartıyla Yezd şehrine sürülen Lisani, faşist mollanın tüm baskılarına rağmen Erdebil'e geri dönüp sevenleriyle buluştu.

Güney Azerbaycan'da, faşist molla rejimine karşı direnişin sembolü haline gelen milliyetçi aktivist Abbas (Bey) Lisani, 2019'dan beri tutsak edildiği Erdebil'deki hapishaneden serbest bırakıldı.

Memleketi olan Erdebil'e dönmemek şartıyla Yezd şehrine sürülen Lisani, faşist mollanın tüm baskılarına rağmen Erdebil'e geri dönüp sevenleriyle buluştu.

Abbas Lisani'nin serbest bırakıldığını öğrenen Güney Azerbaycanlılar, Yezd'den dönen kafileyi büyük bir coşku ve heyecan ile karşıladı. 

Buradan Lisani'nin evine geçen soydaşlarımız, bağlama eşliğinde Büyük Türk Şairi Bahtiyar Vahapzade'nin sözlerini yazdığı "Yaşa Azerbaycan" şiirini büyük bir kıvançla seslendirdi. 

Azərbaycan, sənsən mənim
Ülviyyətim, şan-şöhrətim!
Adın mənim öz adımdır,
Sənsiz mənim nə qiymətim,

Azərbaycan, Azərbaycan!

Yaşa Azərbaycan!

Nəfəsimiz Babəklərin,
Sabirlərin od nəfəsi.
Mahnımızda yaşar bizim
Babaların addım səsi, 

Azərbaycan, Azərbaycan!

Yaşa Azərbaycan!

Biz tarixə sığınmadıq,
Dünən vardıq, bu gün varıq.
Biz keçmişe güvənərək
Gələcəyə addımlarıq, 

Azərbaycan, Azərbaycan!
Azərbaycan, mənim eşqim,
Mənim andım, mənim anam.
Mən də sənin bir parçanam,

Azərbaycan, Azərbaycan!

Yaşa Azərbaycan!

Abbas Bey Lisani Kimdir?

Siyasi aktivist, şair ve yazar Abbas Lisanı, faşist Tahran rejimi altındaki Türk kimliği hareketinin aktivistlerinden biri olarak, mollaya ve şiddete karşı savaşan biri olarak biliniyor.

Lisani, son 20 yılda faaliyetleri nedeniyle birçok kez tutuklandı. Son olarak, Temmuz 2019'da sözde Erdebil Mahkemesi'nin 1. Dairesi tarafından 8 yıl hapis ve 2 yıl sürgün cezasına çarptırılan Lisani, 21 Şubat'ta Ardabil Merkez Cezaevi'nden serbest bırakıldı ve Yezd şehrine sürgüne gönderildi.

Yerel mahkeme, aktivistin her gün şehir polisine bildirilmesini, ev hapsine tabi tutulmasını ve herhangi bir toplantıya katılmamasını şart koşmuştu.

abbas lisani abbas bey lisani güney azerbaycan serbest bırakıldı yaşa yaşa azerbaycan bahtiyar vahapzade yaşa azerbaycan