Güney Kıbrıs, Ersin Tatar'ın Pasaportunu Yenilemeyecek

TAKİP ET

Güney Kıbrıs, Ersin Tatar ve Kuzey Kıbrıslı bazı siyasetçilerin pasaportlarını iptal etme kararı aldı.

Ankara ile KKTC yönetiminin kapalı Maraş'ın bir kısmını açma kararının ardından Güney Kıbrıs yönetimi bir grup Kıbrıslı Türk siyasetçinin pasaportunu iptal etme kararı aldı. Karara göre aralarında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da bulunduğu siyasilerin pasaportları yenilenmeyecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, “Bugünkü toplantıda Bakanlar Kurulu, ilkin, sözde devletin sözde kabinesine katılan veya Varosha-Maraş Açılımı Komitesi üyesi olan ve eylem veya eylemleriyle Anayasa hükümlerine aykırı olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenliğini, bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve güvenliğini, baltalayan bir dizi kişinin Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarını iptal etme veya yenilememe veya sunmama (yeni pasaport vermeme) kararı aldı” dedi.

Liste Henüz Yayımlanmadı

Güney Kıbrıs yönetimi henüz pasaportu yenilenmeyecek siyasilerin isim listesini yayımlamadı ancak yerel kaynaklar listede Ersin Tatar ile Kıbrıs Türk liderliğinde yer alan bazı şahsiyetlerin yer aldığını belirtti.

 

kuzey kıbrıs güney ersin tatar pasaport kapalı maraş