Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Aliyev ve Tatar Görüşmesine Tepki Gösterdi

TAKİP ET

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türkiye'de yaptığı görüşmeye tepki gösterdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 9 Ağustos'ta Konya'da bir araya gelmişti.

Görüşmede, Aliyev'e Kıbrıs konusunda bilgi veren Tatar, Türkiye ile uyum içinde bir politika yürüttüklerini belirtmişti.

Görüşmenin son derece samimi bir ortamda geçtiğini ifade eden Tatar, iki ülke arasındaki karşılıklı münasebetlerin gelişmesi için değerlendirmelerde bulunulduğunu da vurgulamıştı
KKTC'nin başka bir Türk ülkesi ile görüşmesi GKRY'yi telaşlandırdı. 

GKRY Dışişleri Bakanlığı, Tatar ile Aliyev'in 5. İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni'ne katılmak üzere geldikleri Konya'da görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Azerbaycan, Bakü yönetiminin bu davranışıyla kurumsal ilişki kurmaya çalıştığı Avrupa Birliği'nin kurumsal çerçevesini görmezden geldiğini iddia etti.

Açıklamada, "(GKRY) Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs Rum tarafının, bu gelişmeyle ilgili duyduğu hayal kırıklığı ve memnuniyetsizliği iletmek için çeşitli düzeylerde girişimlerde bulunma talimatı vermiştir." ifadeleri yer aldı.
 

güney kıbrıs rum yönetimi kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti ilham aliyev ersin tatar görüşme