Güney Kore'de Ana Muhalefet Partisi Lideri Boynundan Bıçaklandı

TAKİP ET

Liman kenti Busan'da gazetecilere açıklama yapan ana muhalefet Demokratik Parti'nin lideri Lee, boynundan bıçaklandı.

Güney Kore'deki ana muhalefet partisinin lideri Lee Jae-myung, Busan kentinde gazetecilere açıklama yaparken boynundan bıçaklandı.

Busan'daki yeni havalimanını ziyaret eden Lee, kalabalık bir gazeteci grubuna doğru yürüdüğü sırada gazeteci kalabalığının önündeki bir adam, kameralar önünde muhalefet partisi liderine aniden saldırdı. Saldırı sonucu 59 yaşındaki Lee'nin yere yığıldığı görüldü.

Bir kişinin Lee'nin boynuna mendille baskı yaptığı ve kanamayı durdurmaya çalıştığı göze çarptı.

Yerel televizyon YTN'ye konuşan bir görgü tanığı, Lee'nin gazetecilerle konuşurken aracına doğru yürüdüğünü, bu sırada saldırganın ondan imza istediğini aktardı.

Olay yerine gelen acil servis görevlilerinin Lee Jae-myung'u ambulansa bindirdiği görüldü. Yonhap haber ajansı, muhalefet lideri daha sonra helikopterle hastaneye götürüldüğünü bildirdi.

Busan polisi saldırganın gözaltına alındığını söyledi ancak Lee'nin durumu veya saldırganın amacı hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşılmadı.

Güney Kore'deki Genel Seçimlere 3 Ay Kaldı

Saldırı Güney Kore'de yaklaşan genel seçimlerden üç ay önce gerçekleşti. 2022'deki seçimlerde Yoon Suk Yeol, Lee'yi 0,73'Lük bir farkla geçerek başkan olsa da Lee'nin partisi Demokrat Parti meclisteki sandalyelerin yüzde 56'sına sahip. Bu yüzden parlamento ve hükümet sık sık çatıştı. 

Başkan Yoon'un onayı geçen yıl boyunca yüzde 35 altında kaldı. İktidardaki Halkın Gücü Partisi geçen yıl Seul bölgesinde önemli bir ara seçimi kaybetti ve genç seçmenler üzerinde etkili olan eski parti başkanı Lee Jun-seok da partiden ayrılarak Yoon'a destek vermeyi bıraktı.

Güney Kore'deki muhalefet partileri, Başkan Yoon'un karısının da dahil olduğu şüpheli hisse senedi fiyatı manipülasyonu skandalı hakkında özel bir soruşturma yapılması için baskı yapıyor.

Öte yandan ana muhalefet partisi Lee de bir arazi skandalına karıştığından şüphelenildiği ve diğer suçlamalar nedeniyle polis ve savcılar tarafından yoğun soruşturma altında bulunuyor.

Demokrat Parti, eski bir genel başkan ve bazı milletvekillerinin dahil olduğu bir rüşvet skandalıyla mücadele ederken, ana muhalefet partisine verilen destek son aylarda iktidar partisinin onay oranlarına yakın.

güney kore lee jae-myung bıçaklı saldırı güney kore bıçaklı saldırı