Güneydoğu'da Sel Felaketi: 18 Ölü

TAKİP ET

6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman ve Şanlıurfa'da yaşanan sel sonucunda 5 kişi hayatını kaybetti. İkisi itfaiye eri olmak üzere 6 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman ve Şanlıurfa'da yaşanan sel sonucunda 10 kişi hayatını kaybetti. İkisi itfaiye eri olmak üzere 8 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Malatya'nın Doğanşehir ve Şanlıurfa'nın Eyyübiye ile Haliliye ilçeleri başta olmak üzere kentteki birçok sokak ve cadde su altında kaldı.

Doğanşehir'deki çadır kentte, depremzedelerin kaldığı çadırları su bastı.

Trafikte aksamaların yaşandığı kentte, ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler bazı evlerden gelen su baskını ihbarlarına müdahale etti.

Ahmet Yesevi Mahallesi'nde bir evin duvarının çökmesi sonucu sokakta biriken su evin içine doldu ve eşyalar hasar gördü.

Akçakale ilçesinde bir kişi, arazideyken yıldırım isabeti sonucu hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi olduğu açıklandı.

Şanlıurfa Valiliği, dere ve kanal yataklarından uzak durulmasını, bodrum katlarda yaşayanların evlerini boşaltmasını isteyerek vatandaşları uyardı.

AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sağanağın yol açtığı olumsuzlukları bertaraf etmek için kurum amirleriyle sahada çalışma yürüttüklerini belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de selin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunurken sel mağdurlarının olduğu bölgede yuhalanarak protesto edildi. 

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, "Burada su dolu. Sabahtan beri hem valilik hem Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı hem de belediye burada iki tane motoru çalıştıramıyor. Bu memlekette iki tane su pompası yok. Suyun altında araçlar var. Her yer tıkalı. Bunun altında insanoğlu var" dedi.

Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastaların başka hastanelere sevk edildiği ve yoğun bakımda su tahliye çalışmalarının devam ettiği açıklandı. 

Yağışların etkisi altında kalan Abide Köprülü Kavşağı ve altgeçidi ise AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Aralık 2022'de açılmıştı. Kavşakta sular altında mahsur kalan 2 kişi ise kurtarıldı.

Karaköprü ilçesinde selin ardından sokaklarda yılanlar ortaya çıktı. Bir vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Şanlıurfa’da bir vatandaşın hükümete isyanı Habertürk canlı yayınına yansıdı; "Bir daha AK Partiye oy verenin de...."

Adıyaman'da sağanak yağışın ardından bir konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişinin kaybolduğu bildirildi. Adıyaman Valisi Numan Hatipoğlu, konteynerin Tut ilçesindeki bir bahçede olduğunu açıkladı. Yağışların etkisiyle konteynerin suya kapılması sonucu hayatını kaybeden kişinin kimliği henüz açıklanmadı. Kurtarma ekipleri, kayıp olan 4 kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, derenin taşması sonucu sel meydana geldi. Sel, ilçe merkezindeki Vahap Küçük Meydanı'nda bulunan çadırları ve evleri su altında bıraktı. Malatya Valisi Aydın Baruş, sel felaketinin ardından bölgedeki hasar tespit çalışmalarının başladığını açıkladı. Kurtarma ekipleri, sel sularına kapılan vatandaşları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde yaşanan sel felaketi hakkında açıklamalarda bulundu. Soylu, dere yataklarının etrafında bulunmamanın önemine dikkat çekerek, tedbirlerin ve uyarıların devam edeceğini belirtti. Bölgedeki çalışmaların valiler, jandarma komutanları ve bölge müdürleri tarafından yürütüldüğünü söyledi. Soylu, yolların açık, elektrik ve suyun sağlandığı bölgede, tüm tedbirlerin alındığını da ekledi.

AKP'li Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de sel felaketinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gitt. Bakan Kirişci, selin neden olduğu hasarın tespiti ve yaraların sarılması için bölgedeki çalışmaları yakından takip edecek. İki ilde yaşanan sel felaketlerine müdahale etmek için kurtarma ekipleri ve yetkililer, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

 

şanlıurfa sel adıyaman şanlıurfa sel su bastı Konteyner