Gurbetçi Aile Türkiye'ye Dönünce Evlerine Başka Birinin Yerleştiğini Gördü

TAKİP ET

Danimarka'da yaşayan Türk aile, Türkiye'ye döndüklerinde evlerine tanımadıkları bir kadının yerleştiğini gördü.

2006 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde bir daire satın alan Kaplan ailesi, daireyi yatırım aracı ya da tatillerde ev olarak kullanmayı planlıyordu.

Danimarka'da yaşayan aile, daireyi 2019 yılına kadar kiraya verdi fakat o tarihten itibaren eve kiracı almayı bıraktı. Geçtiğimi yıl Aralık ayında Türkiye'ye tatile gelen Kaplan ailesi daireye gittiklerinde evde tanımadıkları bir kadının yaşadığını fark etti.

"Tapulu Evim Var Ama Giremiyoruz"

Aile evlerinin boşaltılmasını istediyse de fayda etmedi. 8 aydır Alanya'ya geldiklerini ancak tapulu evlerinde kalamayarak otellerde kaldıklarını belirten Gülay Kaplan, "Gördüğünüz gibi bir evim var ama içeriye giremiyoruz maalesef. Günümüzde hala bu tarz olayların olması şaşırtıcı bir durum. Ailemle kaç defa geldim ama evimizde kalamıyoruz. Otellerde kalıyoruz, çocuklarımı otel personellerine bırakıp, bu işlerle uğraşıyorum. 2 yıldır bir kadın evimde oturuyor. Hiçbir kira sözleşmesi olmadan, belgesi olmadan benim evimi işgal etmiş durumda" şeklinde konuştu.

"Neredeyse Tapumu İsteyecek Benden"

Karakola giderek şikayetçi olduğunu ancak kadının karakolda ev sahibi gibi davrandığını belirten Kaplan, "Ben utandım çünkü kendimi kiracı gibi hissetim. Çıkmadı, 8 aydır da devam ediyor ve bir türlü çıkmıyor. Güzelce kurulmuş benim evime, neredeyse tapumu isteyecek benden. Perişan durumdayız. Yetkililerden ilgili makamlardan yardım bekliyorum. Hiç hoş bir şey değil. Çocuklarımızla evimize giremiyoruz, otellerde sürünüyoruz. Ne hayallerle aldığımız evimizde oturamıyoruz, uzaktan bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hakkı Olmayan Yere Tecavüz Suçu"

Kaplan ailesinin avukatı İhsan Yılmaz ise "Herhangi bir sözlü ve ya yazılı kiracılık ilişkileri mevcut değil. Herhangi bir para ilişkileri yok, böyle bir istekleri de yok. Tek istekleri kendi evlerinde oturabilmek. Evin önündeyiz ama evde değiliz. Hakkı olmayan yere tecavüz suçu oluşmuştur. Adli ve idari sürecimize başlamış durumdayız. Adli ve idari süreci en hızlı şekilde halledip, inşallah gelecek yaz mevsiminde kendilerine ait olan evlerinde tatil yapmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

gurbetçi aile türkiyeye türkiye dönünce evlerinde başka birinin yaşadığını gördü