Gurbetçi Ailenin 200 Bin Lira Değerindeki Mücevherleri ve Dönüş Evrakları Çalındı

TAKİP ET

Fransa'dan gelen gurbetçi aileye ait araç içinde bulunan 200 bin lira değerindeki mücevher ve dövizi, bunun yanında dönüş evrakları çalındı.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde meydana gelen olayda, Fransa'dan gelen aile alışverişe gitmek istedikleri için araçlarını İnönü Caddesi üzerinde park halinde bıraktı.

Alışverişten dönen gurbetçi aile araçlarının arka koltuğunda bulunan çantalarının çalındığını fark etti. Çantada 200 bin lira değerinde altın, döviz ve Fransa'ya geri dönüşleri için gereken evrakları bulunuyordu.

Aracın park halinde iken camının hafif açık olduğu ve şüpheli şahsın bu durumu fırsat bilerek çantayı çalıp kayıplara karıştığı öğrenildi.

Olayı anlatan mağdur Hurşit Ümit Güneş, "3-4 yıl önce Fransa’ya gittim. Bu yıl da tatil için Gaziantep’e geldim. Oyuncak almak için bir oyuncak dükkanına gittim. O sırada arabanın çerisinde yaklaşık 200 bin TL değerinde altın ve döviz çantamızın içerisinde duruyordu. Arabamın kapıları kilitli bir şekilde park ettim.

Ancak arabamın sol arka kapısının camı 4-5 santimetre açıktı. Kimliği belirsiz bir şahıs arabamın yanına yaklaşıyor ve zorlayarak camı iyice açıp çantayı alıp kayıplara karışıyor. Oyuncakçıdan çıktıktan sonra arabama bindiğimde çantamın yerinde olmadığını gördüm.

Olay sonrası polis ekiplerine haber verdim. Hızlı bir şekilde incelemelerini yaptılar ancak henüz şahıs bulunamadı. Yetkililerden şahsın bir an önce bulunmasını istiyorum. Kaybımız konusunda tam net bir rakam yok ama 150 bin TL’si altın, 50 bin TL’si de döviz olmak üzere yaklaşık 200 bin TL’lik zararımız oluştu" ifadelerini kullandı.

Gurbetçi Ailenin 200 Bin Lira Değerindeki Mücevherleri ve Eve Dönüş Evrakları Çalındı