Gürcistan'da, Ukraynalı Kahraman Oleksandr Matsievskyi'nin Heykeli Dikildi

TAKİP ET

Gürcistan'ın Tiflis kentinde, silahsız bir biçimde ve ağzında sigarayla "Slava Ukraini" ("Ukrayna'ya Zafer") dedikten sonra işgalci Rus askerleri tarafından birden fazla silah ile öldürülen Ukraynalı kahraman Oleksandr Matsievskyi'nin heykeli dikildi.

Gürcistan'ın Tiflis kentinde silahsız bir biçimde ve ağzında sigarayla "Yaşasın Ukrayna" dedikten sonra işgalci Rus askerleri tarafından birden fazla silah ile öldürülen Ukraynalı kahraman Oleksandr Matsievskyi'nin heykeli dikildi.

6 Mart 2023 tarihinde internete düşen bir videoda, Ukrayna kamuflajı giymiş ve silahsız bir askerin karlı bir sipere yakın şekilde sakince sigara içtiği görülüyor. 12 saniyelik videoda kimliği belirsiz Ukrayna askeri  "Slava Ukraini" ("Ukrayna'ya Zafer") dedikten sonra birden fazla Rus askerleri tarafından silahlarla öldürülüyor. Rus askerlerini "öl, kaltak" ifadelerini kullandığı duyuluyor. Video görünen kürekten dolayı askerin kendi mezarını da kazdığı iddia edilmişti. İsimsiz askerin daha sonra Oleksandr Matsievskyi olduğu ortaya çıktı. Ülkesi Oleksandr'a "Ukrayna Kahramanı" ünvanı verdi.

Matsievskyi, Moldova'nın Kişinev kentinde doğdu ve Ukrayna'ya taşınmadan önce 28 yıl Moldova'da yaşadı. Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı, Matsievskyi'nin Moldova-Ukrayna çifte vatandaşlığına sahip olduğunu doğruladı.

6 Mart 2023'te Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus askerlerinin işlediği suçu kınayan bir video yayınlayarak idama tepki gösterirken, Rusya savaş suçu işlediğini reddediyor.

 

slava ukraini sigara içen ukraynalı sigara ukrayna ukraynaya zafer ukrayna rusya