Gürcistan'da Ocak Sonuna Kadar Çin Virüsü Kısıtlamaları Uygulanacak

TAKİP ET

Dünya genelinde artan Çin virüsü vakalarına karşı çok sayıda devlet sert önlem almak zorunda kalıyor.

Dünya genelinde artan Çin virüsü vakalarına karşı çok sayıda devlet sert önlem almak zorunda kalıyor. Gürcistan’da hükümet, Çin virüsü vaka sayılarındaki artış ile daha önce iptal ettiği kısıtlamaları tekrardan uygulama kararı aldı. Ülkede ocak ayının sonuna kadar sadece marketler, eczaneler, klinikler ve bankalar açık olacak. Kısıtlamalar bugün başlayacak ve 31 Ocak tarihine kadar yürürlüke olacak.

Bu süre içindeş ehirler arası taşımacılık da durdurulacak. Ülkede başkent Tiflis dahil büyük şehirlerde toplu taşıma da yapılmayacak. Ayrıca 21.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yılbaşı gecesi ise insanların sokağa çıkmasına izin verilecek.

Nüfusu yaklaşık 3 milyon 7 binin olan Gürcistan’da şimdiye dek 123 bin Çin virüsü vakası tespit edildi. Toplam can kaybı ise 1.161. Ülkede son bir gün içindeyse 3 bin yeni vaka tespit edildi. 

Gürcistan salgının başından itibaren virüsün yayılımı açısından güvenli bir bölge olarak görülüyordu. Ancak son dönemde ülkenin nüfusuna oranla çok yüksek vaka sayıları görülmeye başladı.

gürcistan salgın tedbir kısıtlama