Gürdeniz'in Doğu Akdeniz Paneline Katılmasına Yurt Dışı Yasağı Engeli

TAKİP ET

Amiral Cem Gürdeniz'in Dou Akdeniz konulu panele katılması yurt dışı yasağı ile engellendi.

Sözcü'den Aytunç Erkin'in yazısında verdiği bilgilere göre Fransa'da Institut d’Études Politiques (Siyasal Araştırmalar Enstitüsü) düşünce kuruluşu, Mavi Vatan doktrininin kurucusu Cem Gürdeniz'i 10 Ağustos'ta "Doğu Akdeniz büyük bir gerilim altındaki bölge mi?" başlıklı panele davet etti.

Panelde Türkiye'nin tezlerini anlatması için davet edilen Cem Gürdeniz, 5 Nisan 2021'de yayımlanan 104 amiralin imzaladığı bildiri nedeniyle gözaltına alınmış ve 8 günlük gözaltı sonrasında yurt dışı yasağı ile serbest bırakılmıştı.

Yunan ve Mısır Dışişleri Bakanları da Katılacak

3-4 Aralık günlerinde Fransa'da düzenlenecek olan panele Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Fransa Dışişleri Bakanlığı Kuzey Afrika ve Ortadoğu Direktörü Christophe Farnaud ve NATO Savunma Yatırımlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Camille Grand da davet edildi.

Ancak Gürdeniz'in bu katılımcıların hazır bulunacağı panele Akdeniz'deki Türk tezini savunmak için katılması yurt dışı yasağı ile engellendi. Yurt dışı yasağının söz konus panel için kaldırılması talebiyle mahkemeye başvuran Gürdeniz'in talebi "104 amiral sürecinin devamı" nedeniyle reddedildi.

Gürdeniz, Aytunç Erkin'e yaptığı açıklamada "Mavi Vatan konusunda yedi kitap, 500’e yakın makale, yüzlerce Youtube çekimi, konferans veren Gürdeniz’e bu yapılanı anlayamıyorum. Sonuçta devlet jeopolitiğini anlatacağım ve Türkiye’nin tezlerini dünyaya anlatacağım. Hem de küstah Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın gözlerinin içine bakarak… Ama mahkeme izin vermedi. Türkiye’ye kötülük yapıyorlar. Her şartta vatanı için mücadele eden, hapis yatan ve Mavi Vatan’ın teorisini yazan bir isim ülkesinin tezlerini anlatacak ama izin vermiyorlar. Bundan daha büyük kötülük olur mu?” ifadelerini kullandı.

Amiral Gürdeniz'in Doğu Akdeniz Paneline Katılmasına Yurt Dışı Yasağı Engeli