Guterres'ten Sinirlioğlu'na Yeni Görev: Afganistan Özel Değerlendirme Misyonu Koordinatörü

TAKİP ET

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu'nu Afganistan için Özel Değerlendirme Misyonu Koordinatörü olarak atadı. Sinirlioğlu, Afganistan'ın karşı karşıya olduğu zorluklara ilişkin öneriler sunacak.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu’nu Afganistan için Özel Değerlendirme Misyonu Koordinatörü olarak atadı. Sinirlioğlu, Afganistan’ın karşı karşıya olduğu zorluklara ilişkin öneriler sunacak.

Siyasi, İnsani ve Kalkınma Dosyalarında Deneyimli

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Guterres’in Sinirlioğlu’nu bağımsız bir değerlendirme yapması için görevlendirdiğini duyurdu. Dujarric, Sinirlioğlu’nun siyasi, insani, kalkınma, insan hakları ve arabuluculuk alanlarında çok deneyimli bir diplomat olduğunu belirtti.

Dujarric’in açıklamasına göre, Sinirlioğlu’nun Orta Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’dan Afganistan’a kadar çok geniş bir coğrafi bölge hakkında bilgisi ve deneyimi bulunuyor. Sinirlioğlu, 2015’te Dışişleri Bakanlığı görevini yürütmüş ve 2016-2023 yıllarında Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştı. (AA)

antonio guterres birleşmiş milletler Feridun Sinirlioğlu Afganistan