Güzellik Yarışması Birincisinin Tacını Zorla Alan Caroline Jurie Hakim Karşısına Çıkacak

TAKİP ET

Sri Lanka'da düzenlenen güzellik yarışmasında birinci olan Pushpika De Silva'dan zorla tacı alan Caroline Jurie, 19 Nisan'da hakim karşısına çıkacak.

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da Dünya Güzellik Yarışması'nda Sri Lanka'yı temsil edecek güzelin seçileceği yarışmada, yarışmanın 2019 kazananı Jurie, yarışmanın birincisi Pushpika De Silva'nın boşandığını iddia ederek, boşanmış kadınlara güzellik kraliçesi tacı verilmesinin kurallara aykırı olduğunu söylemiş ve Silva'nın tacını yarışmada ikinci olan güzele takmıştı.

Olay sonrasında şoke olan Silva gözyaşları içinde sahneyi terk etmişti.

Yaşanan olaydan sonra olaya karışan modelin, basit yaralama suçundan gözaltına alındığı bilgisi verilerek, “Polis, Jurie ve modellerden Chula Padmendra’yı basit yaralama suçundan gözaltına aldı” açıklaması yapıldı.

Mantıksız ve Aşağılayıcı Bir Hareket

Silva olayın ardından açıklama yaparak taç başından çekilirken aldığı darbe nedeniyle kafa travması yaşadığını ve hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Jurie'nin 'mantıksız ve aşağılayıcı' davranışı nedeniyle yasal işlem başlatacağını söyleyen Silva, sonradan düzenlenen basın toplantısında ise tacını “çocuklarını tek başına büyütmek için acı çeken o kadınlara, bekar annelere adadığını” söyledi.

Yarışmanın organizatörleri, Silva’nın eşinden ayrı olduğunu ancak henüz boşanma işlemlerinin tamamlanmadığının doğrulanmasının ardından Silva'dan özür diledi ve Silva'nın tacı iade edildi.

Olaydan sonra gözaltına alınan Jurie basit yaralama suçundan gözaltına alındı. Kefaletle serbest kalan Jurie 19 Nisan'da hakim karşısına çıkacak.

 

Sri Lanka Güzellik Yarışması Birincisinin Tacını Zorla Alan Caroline Jurie hakim silva