Haberlere Gelen 'Sahte Erişim Engelleri' Meclis Gündeminde

TAKİP ET

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, haberlere erişimi engelleyen sahte mahkeme kararlarını meclise taşıdı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, haber sitelerine gönderilen ‘sahte erişim engeli kararları’ ile haberlerin yayından kaldırılması girişimlerini TBMM gündemine taşıyarak mahkeme kararlarını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e sordu. 

Çakırözer, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Ekran karartmalar, basına ilan ambargoları yetmedi. Şimdi de gerçek haberleri engellemek için sahte mahkeme kararları çıktı. Bu yapılan hem usulsüzdür, hem de halkın haber alma hakkını engelleyen bir işlemdir. Bir yandan dezanformasyonla mücadele edeceğiz diyorsunuz, peki bu sahte mahkeme kararları ne olacak? Soruşturma açılması için ne bekleniyor? Bu sahte erişim engeli kararlarının sorumluları hakkında derhal işlem yapılmalı ve caydırıcı cezalar verilmelidir” dedi.

4 Haziran 2021 tarihinde Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce İnternet haber portalı GazeteDuvar’da ve 9 Ağustos 2019’da da İnternet haber sitesi Diken’de yayınlanan haberlere ilişkin gönderilen kararların ‘sahte’ olduğununun belgelenmesi üzerine kararların halkın haber alma hakkını engellediğini belirten Çakırözer, Adalet Bakanı Gül’den kapsamlı bir soruşturma açılmasını ve bu sahte kararları düzenleyenler hakkında bir an önce caydırıcı yaptırım uygulaması talebinde bulundu. 

sahte haber erişim engeli chp milletvekili eskişehir utku çakırözer