HaberTürk Yazarı Kübra Par: Masayı Dağıtan Akşener Değil, Adayı Halka Sormayı Reddeden 5 Lider

TAKİP ET

HaberTürk yazarı Kübra Par, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının deprem etkisi yarattığını belirtti.

HaberTürk yazarı Kübra Par, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi.

Par, "Fakat sorun şu ki masada oturan 5 lider de bu deprem riskinin olabileceğini gördüğü halde hiçbir tedbir almadılar. Masanın ikinci büyük partisinin bir yıl boyunca açıkça ortaya koyduğu adayın halka sorulması talebini duymazdan geldiler. Soruna yapıcı şekilde çözüm üretmek yerine son ana kadar ertelediler" diye yazdı.

Meral Akşener'in masadaki tüm partilere ağır sözlerle yüklendiğini kaydeden Par, "Gelinen noktada muhalefetin ilk turda seçim kazanması olasılığı kalmadı. Erdoğan’ın seçimi kazanma olasılığı son iki yılda hiç olmadığı kadar yüksek. Yani masayı dağıtan Akşener değil, adayı halka sormayı reddeden 5 lider. Fakat faturayı hep birlikte ödeyecekler" ifadelerini kullandı.

Par şunları kaydetti:

Daha önce “Aday tam mutabakatla belirlenecek. 6 liderden tek bir isim dahi itiraz etse o kişi aday olmaz, başka isimler konuşulur” denmesine rağmen masada Akşener’e “Ya kabul et ya terk et” dayatması yapıldı.

Yani Akşener masayı dağıtmadı, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere 5 lider Akşener’e “İYİ Parti’nin de muhalefet seçmeninin de ne düşündüğünün önemi yok” manasına gelecek bir tavır içine girdi.

Yılmaz Özdil’in “Meral Akşener masadan kalkmadı masadan dışarı itildi” yorumuna sonuna kadar katılıyorum. Akşener istişareye kapalı bir ablukayı büyük bir siyasi risk alma pahasına ters yüz etti.

CHP tarafı Akşener’in böyle bir risk alamayacağını, sonunda Kılıçdaroğlu’na razı olacağını varsayıyordu.

Oysa MHP’den ayrılarak parti kurma kararlılığı gösteren bir liderin cesaretini hesaplamaları lazımdı.

Ayrıca sadece Akşener değil İYİ Parti kadrolarının neredeyse tamamının Kılıçdaroğlu adına itiraz ettiği gerçeğini göremediler.

Dün İYİ Parti’nin önde gelen kurmaylarıyla konuştum.

Ortak kanaatleri İYİ Parti’ye karşı büyük ayıp edildiği yönünde.

Peki nedir o ayıp?

5 lider Kılıçdaroğlu’nun adını zikrettikten sonra Meral Akşener anketlere işaret ederek iki belediye başkanının kazanma olasılığının daha yüksek olacağını söylemiş.

CHP Lideri ise “Hayır onlar görevinin başında kalacaklar” diye yanıt vermiş.

Meral Hanım hızla bir kamuoyu araştırması yapılmasını, eğer o araştırmada Kemal Bey’in adı çıkarsa itiraz etmeyeceklerini söylemiş.

Fakat Kemal Bey “Buna gerek yok. Belediye başkanlarımız görevinin başındalar. Ben adayım ve herkes bunu kabul ediyor. O halde biz 5 lider imzalayalım” demiş.

Akşener bu blöf karşısında “Ben masadan kalkayım mı yani?” deyince Kılıçdaroğlu “Siz bilirsiniz” tavrı içine girmiş.

Davutoğlu ve Babacan araya girerek durumu toparlamaya çalışmış.

Sonrasında Akşener ben bu durumu yetkili kurullarıma götüreyim diyerek toplantıdan ayrılmış.

İşte bu “5 lider imzalarız” tavrını İYİ Partililer kendilerine karşı yapılmış büyük bir nezaketsizlik olarak görüyorlar.

“Bize resmen ‘Sizin ne istediğinizin önemi yok’ demiş oldular” diyorlar.

 

akşener iyi parti habertürk kübra par kılıçdaroğlu chp