Habertürk Yazarı Sarıkaya: İki Lider Aday Dışında Anlaştı

TAKİP ET

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün yaptığı ikili görüşmenin detaylarını aktardı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün yaptığı ikili görüşmenin detaylarını paylaştı. Sarıkaya, iki saat süren yemekte aksaklıkların giderilmesi, sorunların bir daha ortaya çıkmaması için de gerekli tedbirlerin alınması konusunda söz verildiğini belirtti.

Sarıkaya'nın aktardığına göre iki lider,“Masa’nın terk edilmesini isteyenlerin eline koz verilmemesi” konusunda duyarlı olacaklarını karşılıklı olarak kayda geçirdi.

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’na destek vermek amacıyla İstanbul’a gitmesine yönelik CHP içinden gelen yaklaşımlardan duyduğu rahatsızlığı Kılıçdaroğlu’na iletti.

İki liderin yakın çevrelerinin aktardığına göre, aralarında “güven kırılmasına” neden olan Saraçhane’deki İmamoğlu’na destek mitingleri ile sonrasındaki gelişmeler masaya yatırıldı.

Akşener, bu süreçte belediye başkanlarının adaylığı konusunun, “CHP’nin iç işi olduğuna” yönelik söyleminden duyduğu rahatsızlığı da Kılıçdaroğlu’na aktardı.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerine açıklık getirdiği ve CHP’li bir kişinin durumuna ilişkin kararın da ancak partinin yetkili kurulları aracılığıyla alınabileceğine dikkat çektiği ifade edildi.

Akşener’in rahatsızlığına neden olan konuları ve sözlerinden rahatsızlık duyduğu CHP’lilerin cümlelerini de tek tek not etti.

Aktarıldığına göre, Kılıçdaroğlu Masa’nın güçlü şekilde yoluna devam etmesi konusundaki kararlılığını dile getirirken, yaşanabileceklere yönelik beklentilerini de sıraladı; bu konulara yoğunlaşılması gerektiğine dikkat çekti. 

Sarıkaya, iki tarafın kurmaylarının da adaylık konusuna girilmediğini söylediğini ancak ilerleyen süreçte çoklu adayın konuşulabileceğini aktardı. 

muharrem sarıkaya akşener imamoğlu kılıçdaroğlu ikili görüşme akşener kılıçdaoğlu görüşmesi adaylık