Habip Yalçın'ın Vefatı: 'Vefalı Türkler' Bahçeli'nin Adını Anmadı, Akşener'e ve Önde Gelen Türk Milliyetçilerine Teşekkür Etti

TAKİP ET

Alparslan Türkeş'e yakın isimlerden olan Habip Yalçın'ın vefatının ardından yayımlanan bir ilanda yer alan ifadeler dikkat çekti.

Milliyetçi camianın önemli isimlerinden olan ve 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından Avrupa'ya giden ülkücülerin orada teşkilatlanmasında önemli rol üstlenen yazarımız Habip Yalçın, geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yumdu. Yalçın'ın vefatı, milliyetçi camiayı yasa boğdu. 

Yazarımız Habip Yalçın Vefat Etti


Yalçın'ın vefatının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu gibi milliyetçi siyasetçiler taziye mesajları yayımladı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener yayımladığı taziye mesajında "Ömrünü Türk milliyetçiliği davasına adayan kıymetli kardeşim, ülküdaşımız Habib Yalçın'ı kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bir taziye mesajı yayımlamadı. Aksi halde görevden alınma ya da farklı durumlarla karşı karşıya kalma endişesi taşıdıkları için herhangi bir hususta önce Bahçeli'nin açıklama yapmasını bekleyen MHP'liler ise mutlak sessizliklerini korudu.

Bunun yanı sıra Hürriyet gazetesinde yayımlanan "Vefalı Türkler" imzalı bir ilanda yer alan şu ifadeler dikkat çekti:

"'Şol Revan'da balam kaldı' diyerek, 'Vefalı Türk geldi yine' diyerek çekildiğimiz topraklara bıraktığımız türküler, Türk'ün coğrafyasına, Türk'ün terinin ve kanının vatan kıldığı topraklara vefasıdır...

Türk'ün gönül coğrafyasına bıraktığı vefa ise soydaşlarına, ülküdaşlarına, dâvâ arkadaşlarına vefasıdır. İyi günde ve kötü günde, refahta ve zorlukta, sağlıkta ve hastalıkta, vatanda ve gurbette, özgürlükte ve mahpuslukta, toyunda ve cenazesinde yanında olmak, tesellisi olmak, neşesi olmak, hüznü olmak, ağıdı olmaktır. Aynı safta omuz omuza olmaktır. Son yolculuğa hep birlikte uğurlamaktır...

Ülküdaşımız, dostumuz, kardeşimiz, arkadaşımız, neşe kaynağımız ve dert ortağımız Habip Yalçın'ı yakalandığı amansız hastalık elimizden aldı.

Tüm hayatını Türk milliyetçiliğine hizmetle tüketmiş ve ülkücülüğün en saf ve temiz hâlini son nefesine kadar muhafaza edip örnek olmuştu.

Gerek hastalığı süresince ve gerek vefatıyla birlikte vefa göstermenin tüm icaplarını yerine getiren Sayın Meral Akşener'e, Sayın Müsavat Dervişoğlu'na, Sayın Suat Başaran'a, Sayın Atila Kaya'ya, Sayın Harun Öztürk'e, Sayın Alişan Satılmış'a, Sayın Yavuz Ceylan'a, Sayın Servet Avcı'ya ve Sayın Hakan Ünser'e hususen teşekkürü borç biliyor ve bu taziye ilanıyla onlara vefa borcumuzu da ifa ediyoruz. 

Habip Yalçın'a rahmet olsun, mekânı cennet, ruhu şâd olsun...

Vefalı Türkler"

habip yalçın vefatı vefalı türkler bahçeli adını anmadı akşener ve önde gelen türk milliyetçilerine teşekkür etti