Hablemitoğlu Suikastının Kilit Şüphelisi Kayboldu

TAKİP ET

Türkiye'ye iadesi beklenen, Necip Hablemitoğlu suikastının kilit şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır'ın kaybolduğu bildirildi.

Sözcü'nün haberine göre, mürteci Fetullahçı çetenin örgütlenmesine ilişkin ilk ciddi uyarıları yapan ve Alman Vakıfları davasının raporunu hazırlayan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002'de evinin önünde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Soruşturma ise -her nasılsa- ilerletilmemiş ve rafa kaldırılmış, sonrasında Hablemitoğlu suikastı dosyasının Fetullahçı polisler tarafından karartıldığı ileri sürülmüştü. Ankara Başsavcılığı tarafından kurulan özel bir ekiple yeniden başlatılan soruşturmada Hablemitoğlu'nun katli 6 ay öncesinde bulunduğu tüm adreslerdeki baz istasyonlarının kayıtları mercek altına alınmıştı.

İncelemede suikast anında olay yerinde bulunduğu belirlenen ihraç edilmiş Ozel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır hakkında Başsavcılık tarafından yakalama kararı verilmiş, Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Türkiye'ye İadesine Karar Verildikten Sonra Ortadan Kayboldu

Suikastın kilit şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır, Ukrayna'da 2019 yılında yakalanmış, 3 aylık tutukluluğu sonrasında elektronik kelepçe ile ev hapsine çıkarılmış, sonrasında ise Kiev şehri dışına çıkış yasağı ile salınmıştı. Bozkır Türkiye'nin iade talebi sonrasında Ukrayna'ya iltica talebinde bulunmuş, ancak Ukrayna bu talep reddederek Bozkır'ı Türkiye'ye iade etmeye karar vermişti.

Bozkır'ın avukatlarının bu kararı temyiz etmesi ile birlikte iade kararı uygulananamış, Ağustos ayı başındaki temyiz duruşması Bozkır'ın hasta olduğu belirtilerek ertelenmiş, 18 Ağustos'ta Bozkır hakkında zorla getirme kararı verilmişti.

Bozkır o tarihten bu yana bulunamıyor. Nuri Gökhan Bozkır'ın bulunamaması nedeniyle duruşmaların görülemediği ve ertelenmeye devam ettiği bildirildi.

Türkiye'ye İadesine Karar Verildikten Sonra Ortadan Kayboldu Hablemitoğlu Suikastının Kilit Şüphelisi Kayboldu necip