Hacettepe Üniversitesinde Protesto

TAKİP ET

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, Beytepe Kampüsü'nde eylem yaptı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde okul öğrencileri protesto gösterisi düzenledi. Kafeterya'da masalara vurarak eylem yapan öğrenciler, Rektörlüğün artan Çin Virüsü vakalarına karşı tedbir almamasını protesto etti.

Öğrencilerin verdiği bilgilere göre okul yönetimi artan vakalara karşı önlem almamakta diretiyor ve bu direncin nedeni öğretim görevlilerin yüz yüze sınav yapma konusundaki ısrarı. Son yapılan Senato toplantısında Rektör'ün yanında oturan kişinin enfekte olduğu, Rektör'ün kendisinin temaslı olmasına karşın bu sabah okul yemekhanesinde yemek yediği öğrenildi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'ın temaslı olmasına karşın hem okula gelerek yemekhanede yemek yemesi ve sınavların yüz yüze yapılması kararı alması eleştirilirken virüsün Beytepe Kampüsü'nde süratle yayıldığı ve okuldaki yurtlara her gün onlarca ambulansın girip çıktığı belirtiliyor.

Öğrenciler, kampüste bulunan yurtlarda ikamet eden öğrencilerin çoğunun hasta olduğunu ancak sınavlara girebilmek için test yaptırmadıklarını bildirdi. Rektörlüğün yüz yüze sınav kararının Hacettepe Pandemi Kurulu tavsiye kararına karşı verdiği öğrenildi.

Öğrenciye Biçilen Değeri Yine Öğrencinin Azim ve Kararı Belirleyecektir

Yapılan protestolara ilişkin Instagram'daki öğrenci sayfası Hacettepe İtiraf'ın yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi:

"Öğrencinin hakları tehlikededir. 

Öğrencinin hakları ve tüm kampüsün sağlığı tehlikededir. 

Üniversite yönetimi, üzerine aldığı sorumluluğun gereklerini yerine getirememektedir.

Öğrenciye biçilen değeri yine öğrencinin azim ve kararı belirleyecektir.

Öğrencinin içinde bulunduğu bu duruma göre harekete geçmek ve haklarını yüksek sesle rektörlüğe işittirmek için her türlü tesir ve denetimden uzak ortak bir tepkinin ortaya konulması zorunludur."

hacettepe üniversitesi protesto yüz yüze sınav covid