Hacı Bayram Veli Üniversitesinde Adrese Teslim İş İlanı

TAKİP ET

Hacı Bayram Veli Üniversitesinde açılan kadro ilanında adrese teslim şartlar belirlendiği gözlendi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Rektörlük bünyesindeki Erasmus Koordinatörlüğü’nde ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde adrese teslim iş ilanı açıldı.

Yayınlanan iş ilanında, üniversitenin Erasmus koordinatörlüğü’nde çalıştırılmak üzere “Eski Türk Edebiyatı’nda doktora yapma” şartı aranırken, Proje Koordinasyon ve Araştırma Merkezi için “Resim-İş Öğretmenliği mezunu” öğretim görevlisi aranması dikkat çekti. 

AHBVÜ’nün açtığı ilanda ilgili kadrolardaki şartlar şöyle:

“Rektörlük Erasmus Koordinatörlüğünde çalıştırılmak üzere Öğretim Görevlisi (uygulamalı birim); Türk Dili ve Edebiyatı bölümü lisans mezunu olmak, Eski Türk Edebiyatında doktora yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında en az 5 yıl ders vermiş olmak.”

“Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinde çalıştırılmak üzere Öğretim Görevlisi (uygulamalı birim); Üniversitelerin resim iş öğretmenliği bölümü lisans mezunu olmak, resim alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında en az 2 yıl çalışmış olmak.”

Akademik kadro ilanlarında aranan ek koşullara ilişkin olarak daha önce açıklama yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kişiye özel tüm ilanları iptal edebileceğini açıklamıştı. Kurumdan yapılan açıklamada, üniversitelerin kadro ilanlarında sıralanan ek koşulların bir kişiyi işaret etmesi durumunun Anayasa’nın eşitlik ilkesine ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’na aykırı olduğu vurgulanarak “Atama işlemlerinde rol alan yetkililer açısından idari ve cezai sorumluluklar doğuracağı açıktır” ifadeleri kullanılmıştı.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Ankara kadro ilan akademik