'Hacı Bektaş ve Sarı Saltuk' Satışa Çıkıyor

TAKİP ET

371 yıl önce Ahmet el Üsküdari tarafından resmedilen eserde Sarı Saltuk Baba ve Hacı Bektaş-ı Veli yer alıyor.

371 yaşındaki eser, Hollanda'nın Hattem şehrindeki Oriental Art Müzayefe Evi'nde satışa çıkacak. Müzayedeyi duyuran Sarısaltık Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Naki Evsen, kültür bakanlığına ve bütün belediyelere seslendi. Türk ve İslam kültürü için oldukça önemli eserin Türkiye'ye getirilebileceğini belirten Evsen, “Açık artırmayla bakanlığımız çok rahat bu eseri ülkemize kazandırabilir. Devletimizin Alevilerin değerlerine sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Naki Evsen, “1651 yılında Türk-İslam tarihinin önemli figürlerinden Hacı Bektaş-ı Veli ve Sarı Saltuk Baba’nın yer aldığı portreye çok önem veriyoruz. Bu portre, Aleviler açısından çok önemli. Eşsiz bir eser. Tarihi bir çalışma. Anadolu’ya ve Balkanlar’a yön veren bu iki kişinin aynı eser içinde yer aldığı ilk portre olması çok kıymetli” şeklinde konuştu.

Başkan Ekrem İmamoğlu'nun girişimleriyle İBB tarafından satın alınan Fatih tablosunu hatırltatan Evsen, “Fatih Sultan Mehmet tablosunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi nasıl satın aldıysa bu eserin de ülkemize kazandırılması gerekiyor. Bizim vakıf olarak almaya gücümüz yetmiyor. Bu eserin ülkemize getirilmesi için Kültür ve Türizm Bakanlığı’na ve Türkiye’deki tüm büyükşehir belediyelerine çağrıda bulunuyorum. Gelin bu eseri ülkemize kazandıralım. Bu konuda tüm devlet yetkililerinin de duyarlı olmalarını bekliyoruz. Hep birlikte inancımıza, kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.

371 yıl önce Ahmet el Üsküdari tarafından resmedilen eserde Sarı Saltuk Baba ve Hacı Bektaş-ı Veli yer alıyor Hacı Bektaş ve Sarı Saltuk Satışa Çıkıyor