Hadi Özışık: Peker ile Konuşunca Gazetecilik İştahım Kabardı

TAKİP ET

Hadi Özışık, Sedat Peker ile görüştükten sonra gazetecilik iştahının kabardığını ve Peker ile röportaj yapmak istediğini, ancak Soylu'nun bu isteği geri çevirdiğini söyledi.

Gazeteci Hadi Özışık, Youtube kanalından günler süren sessizliğinin sebebini açıkladı. "Sizin huzurunuzda kendimle hesaplaşmak istiyorum" diyerek konuşmasına başlayan Özışık, yargı aşamasının bitmesini beklediğini ancak bu süreçte çok fazka hakarete maruz kaldığını belirtti. 

Özışık, suç örgütü lideri Sedat Peker ile olan görüntülü konuşmasının ardından 'gazetecilik iştahının kabardığını' ve bir anda kendisine Sedat Peker ile röportaj yapma isteğinin geldiğini söyledi. 

Peker'e röportaj talebini ilettiğini ve 'emrin olur abi' cevabını aldığını söyleyen Özışık, Peker'in ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu aradığını ve röportaj isteğini Soylu'ya bildirdiğini belirtti.

İşine Bak

Soylu'nun röportaj talebine 'işine bak' yanıtı vererek telefonu kapattığını söyleyen Özışık, görüntülü konuşmanın ardından Soylu ile bir daha Peker konusunu hiç açmadıklarını, konu açıldığı takdirde Soylu'nun kendisi ile olan ilişkisini keseceğini ekledi. 

Özışık, Soylu'nun Peker konusundaki 'hassasiyetlerini' bildiğini aktararak ''Bunu bildiğim için Sedat Peker'in P harfini ağzıma almadım'' dedi.

Soylu'ya Yapılan İtibar Suikastının Ana Sebebi Oldum

Peker ile konuşurken Soylu'nun 'dostu' olduğunu aklından çıkaran Özışık, birden Soylu'nun arkasına sığındı. Açıklamalarından dolayı pişman olduğunu dile getiren Özışık, ''Üzerime hiç vazife olmayacak bir konuda işgüzarlık yaptım. Bu işgüzarlığım sebebiyle 30 yıllık dostum Süleyman Soylu'yu hiç haberi olmayan bir konuda zor durumda bıraktım. Ona yapılan itibar suikastinin ana sebebi ben oldum'' şeklinde konuştu.

Özışık, Peker'in 'suçlu' olduğunu sonradan idrak edebildiğini belirtir nitelikte açıklamalarında, ''Hakkında türlü iddialar olan, ülkesini bırakıp kaçan biriyle irtibat halinde oldum ve mesafemi korumadım, bu konuda hatalıyım. Evet gazeteci herkesle irtibat halinde olur ama mesafeyi korumak şartıyla. Ben bu mesafeyi korumadığım için hatamı kabul ediyorum ancak ne kimseyi sattım ne vatanıma milletime ihanet ettim. Bu suçlamayı asla kabul etmiyorum. Hele Süleyman Soylu'ya kumpas kurduğum iddialarını, Sedat Peker ile Süleyman Soylu arasında aracı olduğum rezil iddialarını asla kabul etmiyorum'' ifadelerini kullandı. 

 

 

 

hadi özışık süleyman soylu sedat peker röportaj