Hafta Sonu Alkol Satış Yasağına Tepki: Alkolle Uğraştıkları Kadar Hastalıkla Uğraşmadılar

TAKİP ET

Pandemi döneminde geçerli olacak hafta sonu alkol satış yasağını eleştiren Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, "Salgın süresince alkolle uğraştıkları kadar hastalıkla uğraşmadılar" dedi.

Tam kapanma döneminde kanunlara aykırı bir şekilde getirilen 'alkol satış yasağı' tam kapanma sona ermesine rağmen devam edecek. İktidarın baskı kaynağı olan alkol satış yasağı, pandeminin sonuna dek hafta sonları uygulanacak. 

Bağışıklık sistemini zayıflattığı bahanesiyle getirilen alkol satış yasağını değerlendiren Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, "Alkolün pandemiyle kanıtlanan bilimsel bir bağlantısı yok. İnsanların evinde ne tüketeceğine devlet karışamamalı. Şu an yasal olarak da bir yasak getiremiyorlar. Genelgenin altında imzalar olması gerekiyor ama bunlar yok. Sadece sözlü bir sindirme var, biz de buna karşı direniyoruz. Biz, sözlü yasakları tanımıyoruz. Açık kalacağız, kalmaya da devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza, ‘Satışlarınızı yapmaya devam edin’ diyoruz" diyerek yasağı tanımadıklarını belirtti.

Kutlama ve Protestolar Serbest, Küçük Esnafı İdeolojik Emellerine Alet Ediyorlar

Sokağa çıkmanın yasak olduğu tam kapanma günlerinde yüzlerce kişinin bir araya gelerek yaptığı şampiyonluk kutlamalarına ve Filistin protestolarına işaret eden Dündar, "Bu genelge beklentilerimizi karşılamadı. Sadece küçük esnafa yönelik bir kısıtlama olduğunu görüyoruz. Maç kutlamaları ya da Gazze’de olanlar bahane edilerek on binler sokaklara dökülebiliyor ama küçük esnafı iki-üç kişiyi bahane gösterip kendi ideolojik emellerine alet ediyorlar. Salgın süresince alkolle uğraştıkları kadar hastalıkla uğraşmadılar" diyerek tepkisini gösterdi.

Tamam Kapanalım ama Ne Yiyeceğiz?

Yasaklar getirerek dükkanları kapatan ancak vatandaşına katiyen destek olmayan devleti eleştiren Dündar, "Devlet kapatmaya gidiyor ama insanlara bir yol göstermiyor. İki yıldır vergilerle ilgili bir katkı sunmuyor. Tamam kapanalım ama ne yiyeceğiz? Böyle devam ederse 5-6 bin esnaf daha kepenk kapatacak. Küçük esnafın günlük ödemeleri var. Bunların hiçbirine karşı tedbir almıyorsunuz. Dükkanlar, işyerleri kapanıyor ama insanlar gece yarılarına kadar sokaklarda. İnsanları evde tutamıyorsunuz ama esnafa dükkanını kapattırıyorsunuz. AVM’leri, cuma namazlarını açık tutuyorsunuz ama çareyi küçük esnafı kapatmakta buluyorsunuz" şeklinde konuştu.

 

hafta sonu alkol satış yasağı erol dündar tekel bayi