Haftalardır Haber Alınamayan Rus Muhalif Siyasetçi Navalni'nin Sibirya'da Bir Hapishanede Olduğu Açıklandı

TAKİP ET

En son hücresinde hastalandığı açıklanan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin Sibirya'da bir hapishanede olduğu açıklandı.

Aşırılık yanlısı örgüt kurmak, finanse etmek ve eylemde bulunmak suçlamasıyla 19 yıl hapis cezası alan muhalif Rus siyasetçi Aleksey Navalni'den haftalardır haber alınamıyordu.

Bir Rus Klasiği: Muhalif Siyasetçi Navalni'den Günlerdir Haber Alınamıyor

Navalni'nin sözcüsü Kyra Yarmysh, Moskova'nın 250 kilometre doğusunda bir hapishanede tutulan Navalni'nin, Moskova'ya 1900 kilometre uzaklıkta bulunan Sibirya'nın Yamal-Nenets bölgesinde bir hapishaneye taşındığını açıkladı. 

Rusya'da uzun zaman almasıyla, bazen haftalarca sürmesiyle bilinen hapishane transferlerinde mahkumlara erişim sağlanamıyor ve onların nerede olduğuna dair bilgiler sınırlı oluyor olsa da yakınları Navalny için bunun endişe verici olduğunu belirtmişti.

Navalni'nin tutulduğu hapishanenin, Vorkuta isimli, içinde kömür madenleri olan aşırı sert tedbirlerin uygulandığı Sovyet Gulag hapishane-kamplarının  bulunduğu kasabaya yakın olduğu belirtiliyor.

Bulunduğu hapishanede yüksek seviyede izolasyon uygulandığını açıklayan Navalni'nin stratejisti Leonid Volkov, "Hapishaneye ulaşmak neredeyse imkansız, oraya mektup göndermek bile neredeyse imkansız. Bu, dünyadan izolasyonun mümkün olan en yüksek seviyesi." ifadelerini kullandı.

navalni hapis rusya