Haftanın Her Günü Çalışan Fırıncıya Devletten 'Tatil Yap' Uyarısı

TAKİP ET

Fransa'nın başkenti Paris'te işletmesi olan bir fırıncı, çalışma yasasının aksine işletmesini haftanın bir gün kapatmayı reddetmesinin ardından yasal uyarı aldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Romaric Demée isminde bir fırıncı, Fransa'da uygulamada olan çalışma yasasının aksine işletmesini haftada bir gün kapatmayı reddetmesinin ardından yasal uyarı aldı. İşletme sahibi, Nanterre banliyösündeki dükkanını haftanın yedi günü açık tutarak yasayı bilerek çiğnediğini belirtti.

Mahkeme tarafından fırıncıya seçtiği bir tatil gününü bildirmesi için 1 ay süre tanınırken süreyi kaçırması halinde iş yerini açık tuttuğu her gün için bin euro ceza verileceği bildirildi.

Fransız gazeteye konuşan başka bir fırıncı Demée'nin yaptığının haksız rekabet olduğunu savunarak mahallede bulunan fırıncılar olarak hangi günlerde kapanacaklarına dair ortak karar aldıklarını ancak Demée'nin hiçbir zaman yaptıkları toplantılara katılmadığını ifade etti. Demée ise yaptığı açıklamada "Bakkalların ve benzin istasyonlarının haftanın her günü açılmasına izin veriliyor. Haftada tam bir günün kazancını kaybetmek zorunda kalan tek meslek dalı bizimki olmalı" şeklinde konuştu.

fransa fırın esnaf yasa yasak çiğnedi 7 gün tatil yap devlet fransız