Hain Saldırının Üzerinden 3 Yıl Geçti: Rusya, 36 Türk Askerini Şehit Etti

TAKİP ET

27 Şubat 2020'de Rusya, İdlib'in güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu 36 Türk askerini hava saldırısı sonucunda şehit etti.

27 Şubat 2020 tarihinde İdlib kentinde Suriye Diktatörü Beşar Esad'ın koltuğunu korumak adına bölgede bulunan Rusya'nın alçak saldırısı neticesinde 36 kahraman Türk askeri şehit oldu. Kanlı olay sonrasında siyasi iradenin tercih ettiği politikalar nedeniyle Mehmetçiklerin kanı yerde kaldı ve yaşananlar Türk tarihine kara bir sayfa olarak kazındı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz 3 yıl da, alışılageldik bir sorumluluktan kaçınma hadisesi neticesinde skandal gelişmeyi Türkiye'ye açıklama görevi Hatay Valisi Rahmi Doğan'a bırakılmıştı. Önce 9 şehidimiz olduğunu duyuran Vali, gecenin ilerleyen saatlerinde bu sayının 22'ye yükseldiğini duyurmuştu. Gece boyu bilgilendirme açıklamalarında bulunmaya devam eden Hatay Valisi Doğan, daha sonra sayının önce 29'a, ardından 33'e yükseldiğini açıklamıştı. Akabinde bir yaralı askerimizin daha hayatını kaybetmesiyle bu sayı 36'ya yükselmişti.

Aradan geçen bir yılda AKP hükumeti önderliğindeki Cumhur İttifakı, Rusya'ya herhangi bir tepki vermediği gibi 36 Türk askerini şehit eden işgalci Kremlin Rejimiyle ilişkilerini geliştirmeye devam etti.

Biz TamgaTürk olarak, Türk'e dokunan hiçbir şeyi unutmayacağız gibi bu vahim olayı da unutmayacağız...

İdlib Rusya Putin Şehit