Hakan Fidan ve Yaşar Güler, Terörle Mücadele Konusunda TBMM'yi Bilgilendiriyor

TAKİP ET

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. 

Genel Kurul'da, AKP'li Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve AKP'li Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirmede bulunuyor.

Oturumda konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Türkiye, sorunlarını çözmeye muktedir bir devlettir. Terör belasını da bütün unsurlarıyla tasfiye edecek, yok edecek, tarihin çöplüğüne atacaktır" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş ayrıca, "Terörün önündeki en büyük engel, demokratik meşruiyetimizin kaynağı TBMM'dir, bizatihi siyasetin kendisidir, buradaki milletvekilleri, TBMM'nin ruhudur" şeklinde konuştu.

Yaşar Güler: Örgütün Hareket Kabiliyetini Bitme Noktasına Getirdik

AKP hükümetinin Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Terör örgütüne ağır darbe vurduk. Örgütün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdik. Sınırımızda kurulmak istenen terör koridorunu parçaladık. Terörü kaynağında yok etme stratejisini uyguladık. Irak'ta Pençe -Kilit operasyonlarıyla kilit kapatıldı. Üs bölgeleri sayesinde güvenli hat oluşturduk. Yaklaşık 300 kilometre uzunluğunda güvenli bir hat oluşturduk" dedi.

Güler, "Mehmetçik karşısında aciz kalan teröristlerin son çırpınışları. Teröristlerin kalbi Zap'a ulaşmamız, örgütün son direncini Pençe-Kilit sahasında ortaya koymasına sebep oldu" dedi.

Güler'in açıklamaları şöyle:

Bugün Gabar'da petrol çıkarılıyor, Hakkari'nin yaylalarında festivaller yapılıyorsa, bunlar terörü kaynağında yok etme stratejimizin sonucudur.

Pençe Kilit Operasyonları ile kilit kapatılmıştır. Eğer orada olmasaydık, kendi şehirlerimizde daha büyük bedeller ödeyecektik. Bugün artık yurt içinden şehit haberi gelmiyor.

Bugüne kadar Pençe serisi üs bölgelerimize 3 bin 150 defa saldırı ve taciz girişimi yapıldı. Bu saldırılarda 1689 terörist etsiziz hale getirildi. 

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde son 5 günde 78 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece son 1 yılda 2 bin 375 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

 

Hakan Fidan ise şunları söyledi:

"Gelinen noktada örgüt (PKK), Türkiye'den çok Suriye'nin ve Irak'ın güvenlik tehdidi haline gelmiştir

Komşu ve müttefiklerimiz mücadeleye destek vermeli. Türkiye'de zemin kaybeden PKK, ağırlığını sınır ötesine taşımak zorunda kalmıştır. 

Süleymaniye'ye yönelik yaptırımlarımıza rağmen KYB, PKK'ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler almakta tereddüt etmeyeceğiz.

Terör ögütünün son kullanma tarihi geçmiştir.

Irak makamlarıyla istişare sürecimiz devam ediyor, Irak yönetiminin PKK'ya yönelik evrilmekte olan anlayışını tahkim etmek üzere çalışmalarımız titizlikle sürdürülmektedir

(DHA)

Ayrıntılar geliyor... 

yaşar güler hakan fidan terörle mücadele zap hakkari