Hakan Ünser: İYİ Parti Tüm Siyasi Dengeleri Olumlu Yönde Bozdu

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Danışmanı Hakan Ünser açıklamalarda bulundu.

Kırşehir Televizyonu'nda (KTV) konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Danışmanı, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Hakan Ünser, İYİ Parti kurulmamış olsaydı Türk siyasetinin çok daha kötü bir noktada olacağını ifade etti.

24 Haziran 2018 öncesinde Kırşehir'de vatandaşlara sürekli "Bu seçimde tercihlerinizi iyi yapmazsanız Türkiye, büyük bir Azerbaycan olur" dediğini hatırlatan Ünser, "Türkiye bugün büyük bir Azerbaycan oldu" dedi. "Tam olamadı" diyen Ünser, "Çünkü İYİ Parti var. İYİ Parti tüm siyasi dengeleri olumlu yönde bozdu. Zira İYİ Parti olmasaydı bu iktidar güç sarhoşluğu içinde çok daha farklı işler yapardı" diye konuştu. İktidarın şu anda vatandaşların içini rahatlatmayan faaliyetler yürüttüğünü belirten Ünser, "Ama yine de 'Acaba muhalefet ne yapar?' tedirginliğini taşıyorlar. İYİ Parti kuruluşuyla ve faaliyetleriyle muhalefet varlığının olumlu etkilerini vatandaşlara gösterdi. Örneğin KPSS'nin son oturumundaki yolsuzluk... İlk açıklama 'Böyle bir şey yok' şeklindeydi. Kapılara dayanılmasaydı bu neticeyi alamazdık" ifadelerini kullandı.

Kırşehirli siyasetçilerin Kırşehir faydasına çalışmaları gerektiğini belirten Ünser, şehir halkının demiryolunun şehirden geçmesini talep ettiklerini ancak bu talebin yerine getirilmediğini söyledi. Şehrin bir havalimanını kaldıracak büyüklükte olmadığını da hatırlatan Ünser, tüm olumsuz şartlara rağmen şehrin kalkındırılması için çalışılabilecek alanlar olduğunu savundu.

"Etkili Bir Konuma Gelirsem Kırşehir'i Samsun-Mersin Otoyolu'na Bağlayacağım"

Siyasette etkili bir konuma erişmesi durumunda bunun için çalışacağını belirten Ünser, "Yaşanan olumsuzluklar bizi umutsuzluğa sevk etmemeli. Havaalanını kaldıracak bir nüfusumuz, ekonomimiz yok. Tren yolu da buradan geçmeyecek, o da anlaşıldı. Geriye ne kaldı? Otoyol. Bizi dünyaya bağlayacak, Kırşehirlinin dünyaya bağlanma arzusunu yerine getirecek şey otoyoldur. Benim de gayretim o olacak. Kırşehir için ne yapmak istiyorsun diye sorarsanız benim iddiam odur: Nasıl olursa olsun, Samsun-Mersin Otoyolu'na bağlanmak lazım. Otoyolu buradan geçirmek olabilir, burada otoyola bağlantı olabilir, nasıl olursa olsun Kırşehir siyasetçilerinin görevi bundan sonra budur. Bu otoyola bağlanmak demek Kırşehir'i hem Karadeniz'e hem de Akdeniz'e bağlamak demektir." diye konuştu.

Kırşehir'de Partilerin Oy Oranları

İYİ Parti'nin iktidar olması durumunda Türkiye'yi rahatlatacağını belirten Ünser, Kırşehir'de partilerin oylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaptırdıkları anketlere atıfta bulunan Ünser, "Elimizde ciddi veriler var. CHP'nin, İYİ Parti'nin ve kararsızların oyu artıyor. Kararsızların oyu daha da artmış vaziyette. Ben bunu şöyle görüyorum: İnsanların parti değiştirmesi zor. Belli bir geçiş süreci gerekiyor. Kararsızların çokluğu, bu geçiş sürecini izah ediyor. CHP ve İYİ Parti oylarının birlikte artışı, burada işlerin iyi gittiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

hakan ünser iyi parti türkiyede tüm siyasi dengeleri olumlu yönde bozdu kırşehir ülkü ocakları genel başkanı otoyol samsun-mersin otoyolu demiryolu havaalanı kararsızlar anketler türkiye büyük bir azerbaycan olur