Hakim, Beraat Kararını Verdiği Kişiyle İçki Masasında Görüntülendi

TAKİP ET

Örgüt lideri olarak yargılanan E.B.'nin, beraatine karar veren mahkeme başkanı Ö.İ. ile içki içtiği görüntülerine ulaşıldı.

2019 yılında 'haksız çıkar sağlamak için örgüt kurmak', 'dolandırıcılık', 'tefecilik yapmak', 'kamu kurum ve kuruluşlarını ve tüzel kişiliklerin aracı olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçlarından ağır ceza mahkemesinde örgüt lideri olarak yargılanan E.B. tutuklandı. Ancak mahkeme 25 Mayıs 2021 tarihindeki karar duruşmasında cezalandırmaya yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunamadığını belirterek E.B.'nin serbest bırakılmasına karar verdi.

İtirazın ardından serbest bırakılan E.B., kendisi için beraat kararı veren mahkeme başkanı Ö.İ. ile içki içerken görüntülendi. Ne zaman çekildiği bilinmeyen fotoğrafta mahkeme başkanı Ö.İ.'nin kapalı mekanda sigara içtiği de görüldü.

Karar Şaibeliydi

E.B.'nin işlediği suçlardan birinin mağdurunun avukatı Ertekin Kök, "Bu fotoğraf bizi dehşete düşürdü, adalet adına asla ve asla açıklanamaz bir durum. Örgüt lideri olarak yargılanan bir kişiyle, mahkeme başkanının masada kadınların da olduğu ve alkol alınan bir ortamda bulunmaları, adalet adına dehşet verici. Bu asla ve asla adaletle bağdaşmaz" dedi. Davada verilen kararın şaibeli olduğunu söyleyen Ertekin Kök, "İkinci duruşmada reddi hakim talebinde bulunduk. Çok belliydi. 3'üncü duruşmada sanıklara soru sorulmasını istememek, zaten bizce her şeyi ortaya koyuyor. Kimse adalete bu şekilde gölge düşüremez" şeklinde konuştu.

Fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından savcılık soruşturma başlatırken, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) da müfettiş gönderdi.

manavgat antalya hakim beraat kararı örgüt lideri içki içtiği görüldü