Hakim, Gözaltına Alınan Kardeşini Karakoldan Çıkarmaya Kalkıştı

TAKİP ET

Bakırköy Adliyesi'nde görev yapan Ağır Ceza Hakimi Mehmet Altıntaş, gözaltına alınan kardeşi Yusuf Altıntaş'ı, hakim kimliğini kullanarak karakoldan çıkarmaya çalıştı.

İstanbul Barosu, Bakırköy Adliyesi'nde görev yapan Ağır Ceza Hakimi Mehmet Altıntaş'ın gözaltına alınan kardeşi Yusuf Altıntaş’ı hakim kimliğini kullanarak karakoldan çıkarmaya çalıştığını açıkladı. 

Barodan yapılan açıklamaya göre; Yusuf Altıntaş haciz işlemi için gelen avukat Mazlum Arslan'a saldırması sonucu gözaltına alındı. Altıntaş'ın gözaltına alındığını duyan ağabey Mehmet Altıntaş, korumasıyla birlikte gittiği karakolda hakim kimliğini kullanarak kardeşini çıkarmaya çalıştı.

Bizleri Meslekteş Olarak Görmüyorlar 

Baro tarafından yapılan açıklamada, ''9 Ağustos'ta Kocaeli Barosu'na kayıtlı avukat Muhammed Ensar Düzcan'a haciz mahallinde saldırıldığını öğrendik. Bağımsız ve tarafsız yargının tarihin tozlu sayfaları arasına gömüldüğü 9 Ağustos 2021 günü İstanbul Barosu ve meslektaşlarımız tarafından asla unutulmayacaktır. Varlık sebebi adalet dağıtmak olan bir hakim, alenen bir şüpheliyi karakoldan kaçırmaya çalışmıştır. Biz de biliyoruz ki bu zihniyetten adalet beklemek abesle iştigaldir.

Bütün meslektaşlarımızın ortak görüşü, hakim ve savcıların özellikle bu tarz olaylarda bizleri meslektaş olarak görmedikleri ve ne yazık ki bu tip saldırıları ‘Vaka-ı adiye'den saydıkları yönündeydi'' denildi.

Açıklamada hakim Mehmet Altıntaş hakkında Bakırköy ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılıklarına gerekli girişimlerde bulunulduğu da belirtildi.

bakırköy adliye mehmet altıntaş yusuf istanbul barosu