'Hakkari Güvenli Değil' Diyen Red Bull Müdürü'ne 'Irkçı' İthamı: Kovuldu İddiası

TAKİP ET

Red Bull Türkiye Pazarlama Müdürü Ozan Eyidoğan, Hakkari'ye gitmek isteyen dağcıya bölgenin güvenli olmadığını söylediği için "ırkçılıkla" itham edildi, Eyidoğan'ın işten kovulduğu iddia ediliyor.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Twitter hesabı üzerinden Red Bull Türkiye Pazarlama Müdürü Ozan Eyidoğan'ı "ırkçılık" ve "ayrımcılık" ile itham etti.

Eyidoğan'ın Hakkari'ye gitmek isteyen dünyaca ünlü dağcı Bene Mayr'e yazdığını belirttiği e-postayı ifşa eden Tekin, "Red Bull Türkiye pazarlama müdürü Ozan Eyidoğan, Hakkari’ye gelmek isteyen dünyaca ünlü bir dağcıya;'Türkiye’de 80 ile gidin ama Hakkari’ye gitmeyin' söylemini kınıyorum. Kadim şehrimize bu ayırımcı ve ırkçı söylemden dolayı Red Bull Türkiye'den özür bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Eyidoğan'a atfedilen e-postada ise Hakkari'nin 2-3 yıl önceye kadar meydana gelen terör olayları nedeniyle OHAL bölgesi olduğu belirtilerek şehrin sınır bölgesinde olduğu ve bölgenin birçok tehlikeler barındırdığı vurgulandı. Red Bull'un sporcularının ve çalışanlarının birçok güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalabileceği belirtilen metinde, Eyidoğan söz konusu dağcıya -Red Bull ailesinin bir parçası ve Türk vatandaşı olarak- bölgeye gitmeyi ve 1-2 hafta bölgede kalmayı kesinlikle tavsiye etmediğini aktardı. 

"Maalesef bu bölge ziyaret ettiğin diğer bölgelerle (Erzincan vb.) mukayese edilebilecek bir bölge değil" denilen e-postada, bölgeye yapılacak ziyaret durumunda katılımcıların güvenliği için alınacak tedbirlerinin garanti edilemeyeceği belirtildi. 

Eyidoğan'ın söz konusu uyarısı sonrasında işten kovulduğu iddia edildi.  E-postanın ortaya çıkışı sonrasında hakkında linç kampanyası başlatılan Eyidoğan sosyal medya hesaplarını kapattı. Hakkari Valiliği ise, şehrin Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden birisi olduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

red bull türkiye müdürü ozan eyidoğan bene mayr hakkari kovuldu