Hakkari ve Mersin'den Acı Haber: İki Mehmetçik Şehit

TAKİP ET

MSB; Hakkari'de tatbikat esnasında kayalıklardan düşen bir asker ile Mersin'deki trafik kazasında yaralanan bir askerin tedavi gördükleri hastanelerde şehit düştüğünü duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hakkari ve Mersin'de tedavi altında bulunan iki askerin şehit olduğunu duyurdu.

Hakkari, Şemdinli'de alarm tatbikatı sırasında kayalıklardan düşerek ağır yaralanan bir asker ile Mersin'de askerleri taşıyan bir otobüsün devrilmesi neticesinde yaralanan bir asker tedavi gördükleri hastanelerde şehit oldu. Mersin'de yaşanan kazada 4 Mehmetçik daha şehit düşmüştü.

MSB'nin acı haberleri kamuoyuna duyurduğu açıklama şöyle:

"Hakkari / Şemdinli bölgesindeki bir üs bölgemizde alarm tatbikatı uygulaması esnasında mevzide dengesini kaybederek kayalıklardan düşen ve ağır yaralanan bir kahraman silah arkadaşımız, derhal helikopterle hastaneye kaldırılmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 24 Ağustos 2020 tarihinde şehit olmuştur. Adli ve idari işlemler başlatılmıştır.

27 Temmuz 2020 tarihinde Manisa'dan Mersin/Taşucu Limanı'na (KKTC'ye gitmek üzere) giderken meydana gelen kazada yaralanan bir kahraman silah arkadaşımız, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 25 Ağustos 2020 tarihinde şehit olmuştur."

Öte yandan Mersin'deki kazada yaralanan ve kurtarılamayarak yaşamını yitiren Cihat Şengil'in Eskişehir'deki baba ocağına da acı haberin ulaşmasının ardından evine Türk bayrakları asıldı. Cenaze yarın öğle namazını müteakip düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verilecek.

milli savunma bakanlığı şehit kktc mersin hakkari eskişehir cihat şengil