Hakkında Yolsuzluk İddiaları Olan Vakıf Müdürü Görevden Alındı

TAKİP ET

Hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları sebebiyle soruşturma başlatılan Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tuğran Şen görevden alındı.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde adı yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına karışan Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tuğran Şen görevden alındı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü görevini 2 yıldır yürüten Tuğran Şen hakkında Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile soruşturma başlatıldı.

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde 11 Kasım Cuma günü mesai bitiminden ardından polis Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'ndeki bilgisayar ile birçok belgeye el koydu. Soruşturmanın ardından Tuğran Şen izne ayrılmıştı.

Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın aktardığı habere göre; vakıf müdürü Tuğran Şen'in kömür ile yardım paralarının dağıtımında usulsüzlük yaptığı, farklı yollarla vakfın parasını bankaya yatırıp faizini kullandığı ve vakfa yapılan işlerde yüksek faturalar keserek görevini kötüye kullandığı ileri sürüldü.

Kaymakamlıktan Açıklama

Soruşturmanın ardından Turgutlu Kaymakamlığı'nın yaptığı açıklamada vakıf müdürü Tuğran Şen'in sözleşmesinin fesih edilerek görevden alındığı duyuruldu.

Turgutlu Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tuğran Şen'in iş sözleşmesi, hakkında devam eden adli ve idari soruşturmalar sebebiyle, 16.11.2022 tarihli Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Toplantı Kararı sonucunda feshedilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Tuğran Şen'in de AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla fotoğrafının olduğu görüldü.  Şen'in 2019 Yerel Seçimlerinde Sarıgöl ilçesinden belediye başkanlığı için AKP'den aday adayı olduğu öğrenildi.

tuğran şen turgutlu manisa yolsuzluk sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı