Hakkındaki Haberlere Erişim Engeli Getirilmişti: Şanlıurfa'ya Atandı

TAKİP ET

1347 metrekarelik tarım alanını "zeytin salamura tesisi" kurma amacıyla yapılaşmaya açtırıp 2 ay sonra da satarak haksız kazanç elde ettiği iddia edilen ve hakkındaki haberlere erişim engeli getirilen Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin, Haliliye'ye tayin edildi.

1 Eylül 2018'den bu yana İzmir'in Karaburun ilçesinde kaymakam olarak görev yapan Serap Özmen Çetin, Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle birlikte Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı olarak tayin edildi.

Cumhuriyet'in haberine gröe İzmir Karaburun Savcısı Osman Beraat Çetin'in eşi olan Serap Özmen Çetin, göreve gelmesinden 15 ay sonra Karaburun'a bağlı Mordoğan Mahallesi Çatalkaya mevkiinde arazi satın aldı. Özmen'in "tarım alanı" vasfındaki 1347 metrekarelik arsayı satın aldıktan sonra "zeytin salamura tesisi" kurulacağı gerekçesiyle yapılaşmaya açtırıp 2 ay sonra satarak haksız kazanç elde ettiği iddia edildi.

Erişim Engeli

Serap Özmen hakkında bu konuya ilişkin yayımlanan haberlere İzmir 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Şubat ayında erişim engeli getirildi. Erişim engeli getirilen haberler arasında İzmir Valiliği'nin açıklaması da yer alıyordu.

Eşiyle Peş Peşe Şanlıurfa'ya Atandı

Bunların ardından 19 Haziran 2019 tarihli Hakimler ve Savcılar Kurulu kararıyla Karaburun Cumhuriyet Savcısı Osman Beraat Çetin Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Aradan geçen iki ayın ardından eşi Serap Özmen Çetin de Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı olarak atandı.

hakkındaki haberlere erişim engeli getirilmişti getirilen kaymakam serap özmen çetin osman beraat çetin izmir karaburun şanlıurfa haliliye atandı