Haliç Üniversitesi İmam Hatipliler Sözleri İçin Erol Mütercimler Hakkında Soruşturma Başlattı

TAKİP ET

Erol Mütercimler'in öğretim üyesi olduğu Haliç Üniversitesi, imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle Mütercimler hakkında soruşturma başlattı.

Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler'e imam hatip liselerinden mezun olanlara yönelik sözleri nedeniyle tepkiler devam ediyor.

Katıldığı bir televizyon programında "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor, cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız" şeklindeki sözlerine gelen tepkiler üzerine, Mütercimler dün akşam Halk TV'de kullandığı ifadelerden dolayı özür diledi ve imam hatipliler hakkındaki sözlerinin sadece bir bölümünün alınarak çarpıtıldığını söyledi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç'ın, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Naci Topsakal ve Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu ile görüşmesinin ardından Haliç Üniversitesi yönetiminin, öğretim üyesi Erol Mütercimler hakkında imam hatip lisesi mezunlarına yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlattığı öğrenildi.

erol mütercimler haliç üniversitesi soruşturma başlatıldı yök başkanı yekta saraç yök başkanı görüştü üniversite soruşturma başlattı imam hatiplilere yönelik sözler mehmet naci topsakal melih bulu haliç üniversitesi ö