Halil Falyalı da 'Most Wanted' Çıktı

TAKİP ET

Sedat Peker'in uyuşturucu ticareti yaptığını iddia ettiği Halil Falyalı'nın ABD'de arandığı öğrenildi.

Halil Falyalı'nın ABD yargısı tarafından uyuşturucu trafiği yönlendirme ve kara para aklama suçlarından 2016 yılından arandığı öğrenildi.

Gıyabında yargılama şeklinde bir usulün tatbik edilmediği ABD'de, Falyalı'nın dava dosyasının beklemede olduğu öğrenildi.

2011 yılında Virginia Eyaleti'nde açılan 1:15MJ371 dosya numaralı davanın belgeleri Odatv'den Serdar Cebe tarafından yayımlandı. Davada Halil Falyalı, kardeşi Hüsnü Falyalı ve Hüsnü Demir, kara para aklamak ve uyuşturucu ticareti ile suçlanıyor. Virginya Doğu Bölgesi Mahkemesi'nde bulunan davada Falyalı'nın yasadışı faaliyetlerle elde ettiği gelirin yine yasadışı işlerde kullandığı öne sürülüyor. 

2016 yılında haklarında yakalama kararı çıkarılan Falyalı ve diğer iki isim halen firari olduğu için dava beklemede. Zira ABD'deki yargılama usulüne göre sanıkların gıyabında yargılama yapılamıyor. Zanlıların yakalanamadığı durumda dava dosyası "aranıyor" ilanıyla birlikte beklemeye alınıyor.

KKTC'yi resmen tanımadığından dolayı ABD ve KKTC arasında suçluların iadesine yönelik de bir anlaşma bulunmadığı için Falyalı Kıbrıs'tan çıkamıyor. Falyalı'nın Kıbrıs'tan çıktığı anda tutuklanacağı belirtiliyor.

Halil Falyalı da Most Wanted Çıktı