Halil Falyalı Suikastı Soruşturması Tamamlandı

TAKİP ET

Soruşturma sonucunda Mehmet Faysal ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Halil Falyalı suikastına ilikin yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheliler Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez'in 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 12'şer yıla kadar hapis cezası, 4 şüpheli hakkında da 46 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Halil Falyalı ve Murat Demirtaş "maktul", Svetlana Gulua ve Özge Taşker Falyalı "müşteki", aralarında Mustafa Söylemez'in de bulunduğu 6 kişi ise "şüpheli" olarak yer aldı.


Müebbet Hapis İstemi


İddianamede, şüpheliler Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez'in, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" suçundan 5 yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Şüpheliler Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener, Metin Süs ve Ender Yıldız hakkında "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" ve "suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak" suçlarından 32 yıl altışar aydan 46'şar yıla kadar hapis cezası isteneniddianame, İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede, maktul Murat Demirtaş'ın, saldırının asıl hedefindeki Halil Falyalı'nın şoförü olduğu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olan Falyalı'nın yaklaşık 20 yıl önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kumarhane güvenliği olarak işe başladığı, burada birçok otel işletmeciliği ve gazino yöneticiliği yaptığı anlatıldı.

Halil Falyalı'ya Silahlı Saldırı


Halil Falyalı Kimdir: Kumarhane Güvenliğinden Uyuşturucu Ticaretine



halil falyalı halil falyalı suikastı halil falyalı cinayeti iddianame halil falyalı soruşturması