Halil Falyalı Suikastı Zanlılarının İfadeleri Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Kıbrıs'ta Halil Falyalı'nın suikasta uğramasıyla ilgili gözaltına alınan zanlıların ifadeleri ortaya çıktı.

Halil Falyalı suikastıyla ilgili İstanbul’da gözaltına alınan, kamuoyunda ‘Söylemez Kardeşler’ olarak bilinen Mustafa Söylemez ile Mehmet Faysal Söylemez’in de aralarında bulunduğu 8 zanlının ifadeleri ortaya çıktı. 


"İşkenceye Maruz Kaldım"


Emniyette ve savcılıkta verdiği ifadelerde susma hakkını kullandığı öğrenilen Mustafa Söylemez, “12 gündür gözaltındayım. Yoğun bir baskıya, işkenceye ve yenmeyecek yemeklere maruz kaldım. Kendimi ifade verecek kadar iyi hissetmiyorum. Daha sonra detaylı bir şekilde ifade vereceğim” dedi.


"Örgüt Kurarak Ne Yapmışım"


Mehmet Faysal Söylemez ise olayda kardeşinin adının geçtiği için ifadeye çağrıldığını söyleyerek, “Herhangi bir örgüt kurmuş değilim. Olayda kardeşimin adı geçmiştir. Polisler beni ifadeye çağırdı, üzerime düşen vazifeyi yaptım. 10 güne yakındır gözaltındayım. Örgüt kurarak ne yapmışım, bir menfaat mi elde etmişim, evimde suç unsuru mu bulunmuş? Kardeşimden dolayı tutuklanacaksam söyleyecek bir şeyim yoktur” dedi.

"Örgüt üyeliği" ve "tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklanan şüphelilerden Ender Yıldız da görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını ve herhangi bir örgütle bağlantısının olmadığını ileri sürdü. Nöbetçi hakimlikte savunma yapan diğer şüpheliler de Falyalı ile şoförünün öldürülmesiyle ilgilerinin olmadığını söyleyerek suçlamaları reddetti.
 

halil falyalı halil falyalı suikastı söylemez kardeşler ifade